Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

PhD student Julie Ane Ødegaard gikk av med seieren i posterkonkuranse i regi av NAFOL
Bladenes fysiske utforming er med å holde på leserne. Dette er et av funnene Brita Ytre-Arne har gjort i sin studie av kvinneblader.
Svein Michelsen has together with Bjørn Stensaker written a new article called “Governmental steering, reform and the institutionalization of student interest in higher education in Norway”
Mediebrett og smarttelefoner, e-bøker og streaming av musikk. Nordmenns mediebruk er i rask endring og blir stadig mer digital, noe som skaper store utfordringer for de tradisjonelle mediene.
I samarbeid med Jonas Christophersen har Kjetil Børhaug skrevet boka "Autoriserte Samfunnsbilder".
Fra neste måned vil sannsynligvis alle fast vitenskapelige kvinnelige ansatte på Sosiologisk institutt være professorer.
Institutt for geografi har gjennomført sitt første alumnustreff. Nesten førti geografar var samla på arrangementet i 9. etasje på SV-fakultetet.
This weekend a group of anthropologists gather in Bergen to discuss this question at the workshop “The Entangled Tensions of Intimacy, Trust and the Social”. It is hosted by Professor Vigdis Broch-Due and researcher Margit Ystanes, both members of the Poverty Politics research group at the Department of Social Anthropology, University of Bergen.
This article addresses constructions and redefinitions of teacher professionalism by focusing on the discursive negotiations between the government and the teachers’ union.
This article, written by Ishtiaq Jamil and Pranab Panday, provides an overview of the state of inter-organizational coordination and corruption in urban policy implementation in Bangladesh.
Det er viktig å anerkjenne at selv om kulturelle forskjeller eksisterer, så kan de noen ganger være vanskelige å leve med, skriver Susanne Bygnes.
Innskrenkning av ytringsfrihet er et angrep på selve demokratiet. Lærere kritiserte kommunens konsulentbruk i lokalavisen, endte med munnkurv og varsel om refs.
Hva mener folk i Norge om klimaendringer, medier og politikk? Det var et av spørsmålene som ble diskutert på Climate Crossroads- konferansen 9. mai.
Nordiske Organisasjonsstudier (NOS) gis ut av Fagbokforlaget i samarbeid med Uni Rokkansenteret. Ansvarlig redaktør er Paul G. Roness ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap.
Prosjektet Ledelse for læring har nylig fått tildelt NFR-midler.
The anthropological work "Legends of People, Myths of State. Violence, Intolerance, and Political Culture in Sri Lanka" has been updated with contributions from anthropological scholars working on Australia and Sri Lanka.
En rekke internasjonale forskere innen visuell kultur-feltet reflekterer over hvorvidt det fremdeles er relevant å snakke om "bildekriger" i dagens medieklima."
Kjetil Børhaug er redaktør og bidragsytar i ei ny bok kalla "Skolen, nasjonen og medborgaren".