Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Etter beslutning av eierkonsernet Schibsted må Bergens Tidende kutte 100-150 millioner av sitt budsjett i de tre neste årene.
I slutten av oktober ble Peder Sather Center for Advanced Study (PSCAS) ved University of California Berkeley offisielt åpnet.
Ingrid Lundeberg har sammen med Kristian Mjåland publisert en ny artikkel i tidsskriftet Retfærd.
Paul G. Roness med kommentarartikkel i siste nummer av Norsk Statvitenskaplig Tidsskrift.
Dekket NRK og TV 2 22. juli forskjellig? Hva karakteriserte medienes språkbruk? Fungerte Twitter som nyhetskilde?
Institutt for geografi tilbyr det nettbaserte kurset "Kritiske perspektiv på miljø og utvikling" i vårsemesteret 2013.
The research group "Challenges in Advanced Democracies" invites you all to a stimulating presentation. Wojciech Nowiak from Adam Mickiewicz University in Poland, Faculty of Political Science and Journalism, will give a talk on "Welfare policy changes in Poland" at our research group seminar on October 24th.
Journalistikken forandres. Den engasjerer og irriterer, men forsvinner ikke. Tilgangen til nyheter og journalistikk er lettere og mer allestedsnærværende enn noen gang.
Valg av måleinstrument avgjørende for analyseresultatet.
Når det demokratisk valgte parlamentet i Paraguay velger den mest legitime og legale formen for å fjerne sin president, så er parlamentet i sin rett til gjøre det. Det skriver Leiv Marsteintredet på Minervanett.
Mandag 22. oktober kl. 18-20 i "Egget" på Studentsenteret holder Hilmar L. Mjelde forelesning med spørsmålsrunde om det amerikanske presidentvalget 2012. Forelesningen er åpen for alle interesserte.
En gruppe avgangsstudenter fra Film- og TV-produksjon har fulgt det topphemmelige arbeidet med å montere Ai Weiweis verdenspremiereverk 81 trekuler.
Michaël Tatham has recently been named Associate Professor at the Department of Comparative Politics. This is a short presentation of our newest colleague.
Margaret Levi holdt Rokkanforelesningen foran godt over 200 fremmøtte i Studentsenteret. Les også intervju med Levi i Bergens Tidende.
Terje Tvedts bok om vannets fremtid aktuell i flere land
Kunnskapsutvikling er skrivearbeid. Mange forskere kjenner skriftspråket som sitt viktigste undersøkelsesverktøy.