Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Institutt for geografi arrangerer sammen med Universitetsmuseet i Bergen ett av kursene til Bergen Summer Research School 2013.
Studenter fra fagområdene systemdynamikk og administrasjon og organisasjonsvitenskap har vunnet Casekonkurransen 2013 - vi gratulerer!
Institutt for sammenliknende politikk lyser ut to nye postdoktorstillinger. Begge stillingene er 3-årige og har søknadsfrist 2. mai.
Sampol-konferansen blir arrangert annethvert år av instituttets mastergradsstudenter. I år er narkotika tema for konferansen.
Professor Anne Lise Fimreite og professor Per Lægreid med innlegg i siste nummer av Stat og Styring.
Dag Elgesem, Institutt for informasjons- og medievitenskap er utevnt som ny leder av programstyret for SAMKUL.
Stein Kuhnle og Cornelius Cappelen får VAM-midler til et stort samarbeidsprosjekt om arbeidsinnvandring og velferdsstatens moralske bærekraft.
New publication in Public Administration by Kristin Reichborn-Kjennerud.
Det Sino-Nordiske velferdsnettverket (SNoW) har publisert sitt første nyhetsbrev fra Fudan University i Kina.
Framveksten av e-forvaltning ses ofte som en mulighet til å bedre offentlig styring og redusere korrupsjon. Linde og Karlsson betviler påstanden i International Journal of Public Administration.
«I dag har me gått for langt i likestillingsfeminisme». Det seier Kari Wærness i intervju med Dag & Tid. 8. mars.
-Du tror kanskje at politikere og statsmenn vil avvise 100 prosent skatt. Ikke vær så sikker på det.
Nettmagasin for alle skjermer. Vox Publica har gått grundig til verks. 2013-modellen av nettmagasinet er bygd opp fra grunnen av.
New article from Gigliola Mathisen Nyhagen and Lukas Baschung in the Journal Higher Education.
Samfunnsoppdraget til medievitskapen i Norge utvidar seg sakte men sikkert i retning av ”mediedesign”. Dette er ein metode for å bygga eit heilt medium i forskingslaboratoriet, uavhengig av mediebransjens krefter.
Er strengere sikkerhetstiltak det beste? Studvest har spurt Postdoktor Lise Hellebø Rykkja om hva hun mener.
Hertie School of Governance vil hedre Stein Kuhnle med et symposium for hans bidrag til forskning på sosialpolitikk og velferd. Göran Persson holder en innledende tale.