Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Er den norske velferdsstaten på vei mot krise? Professor Stein Kuhnle og Tord Skogedal Lindén har skrevet i Aftenposten, og de er ikke blant de største pessimistene.
Utvidet fødselspermisjon har ingen innvirkning på foreldre eller barns adferd eller prestasjoner, men bidrar til å øke forskjellen på fattig og rik. Dette viser en ny studie som førsteamanuensis Katrine Løken legger frem i Bergens Tidende.
Studien vil med utgangspunkt fra ulike geografiske områder analysere næringsstrukturer, betingelser og ikke minst strategier og tiltak som kan gjøre typiske industrielle regioner mer attraktive, dynamiske, mangfoldige og framtidsrettede i forhold til næringslivsutvikling.
New article in Scandinavian Political Studies by Haldor Byrkjeflot, Tom Christensen, and Per Lægreid.
Ved å stille nye krav, kan mediepolitikerne sørge for at NRK styrker, ikke svekker den norske nettoffentligheten.
Datainnsamling og sporing av kommunikasjon truer pressens evne til å beskytte kildene sine.
- Hvis jeg skal spekulere om fremtiden, så vil jeg tro at NRK og TV 2 vil forsøke å få til mer samarbeid i fremtiden for å klare å stå sammen mot konkurransen fra utlandet, sier postdoktor Helle Sjøvaag til Bergens Tidende.
Åse Gilje Østensen ved Institutt for sammenliknende politikk har forsket på den økende bruken av private sikkerhetsselskaper.
Andre veka i desember presenterer studentane som starta på mastergraden i geografi hausten 2013 sine masterprosjekt på Institutt for geografi.
Kina har enorme sosiale utfordringer som vil øke i tiden som kommer. Vi snakker helt andre dimensjoner enn i etablerte velferdsstater, sier Stein Kuhnle.
Har du funnet ut hva du vil studere? Ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet har vi et bredt tilbud av bachelor- og masterprogrammer. Her kan du finne ut mer om våre studieprogram og om søknadsprosessen.
Michelle MacCarthy begynte som postdoktor her ved Institutt for Sosialantropologi i februar 2013, og er blant annet bidragsyter til Norsk Forskingsråds prosjekt "Gender and Pentecostalism in a Comparative Perspective". Les mer om hennes forskningsfelt!
UiB-professor Steinar Vagstad avviser argumentet om at rushtidsavgift vil gå utover samfunnets fattigste.
I informasjonssenteret ved SV-fakultetet kan du nå møte vår nye medarbeider, Victoria Nydegger Schrøder. – I informasjonssenteret kan vi svare deg på dine spørsmål om studier og studiehverdag, sier Victoria.
På Høyden melder at nær 40% av bygningene tilhørende UiB skal fredes. Instituttets bygg er blant de mange aktitektoniske perler som fredes.
Da apartheidregimet i Sør Afrika ble Mandela et ikon fordi han valgte samarbeid og forsoning heller enn konflikt. - Mandela ble symbolet, men selve gjerningen delte han med tusenvis av andre, skriver førsteamanuensis Ragnhild Muriaas i en kronikk publisert på BT.NO.
Ruy Blanes er post doktor her ved Institutt for Sosialantropologi i Bergen. Sammen med Diana Espírito Santo, har han editert en ny og spennende bok om ånders sosiale liv - The Social Life of Spirits. Publisert av Chicago Books, finnes boken nå i de elektroniske butikkhyllene.