Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Per Lægreid har bidrege med eit kapittel i Public Administration.
I forbindelse med lanseringen av boken "We Make Our Own History: Marxism and Social Movements in the Twilight of Neoliberalism", er forfatterne Alf G. Nilsen og Laurence Cox intervjuet i På Høyden.
Vi gratulerer Magne Mogstad med professorat ved University of Chicago og med 2015 Sloan Research Fellowship!
Tidsskriftet Child & Family Social Work har publisert artikkelen "Child welfare workers' views of fathers in risk assessment and planned interventions, a comparison between English and Norwegian workers". Artikkelen er skrevet av Professor Marit Skivenes ved Institutt for Administrasjon og organisasjonsvitenskap og Dr. polit Heidi Skramstad ved Høgskolen i Bergen.
Stipendiat Trygve Svensson er fast gjest i P1 Kveldsåpent sin formidlingsskole
Per Lægreid og Lois Recascino Wise har bidrege med eit kapittel i den nye utgåva av Comparative Civil Service Systems in the 21st Century.
Flere vil på utveksling og flere vil til Europa. Det er de tydeligste hovedtrekkene etter utvekslingsopptaket som hadde frist 1. februar.
Media identifiserer ofte ikkje høgreekstrem vald som terrorisme, seier førsteamanuensis ved Institutt for samanliknande politikk, Jan Oskar Engene. Og media påverkar terrorstatistikken.
Professor Jens Kjeldsen kommenterer vinneren av World Press Photo Awards 2014
Gidske Leknæs Andersen er ansatt som ny førsteamanuensis ved Institutt for geografi. Hun skal blant annet viderutvikle undervisningen innen GIS, fjernmåling og kartografi.
Professor Lise Widding Isaksen og forsker Mariya Bikova med et nytt prosjekt om voksne kvinner fra tidligere Jugoslavia i Norge
Forskartalentet Katrine Vellesen Løken (31) kan titulere seg med å vere Noregs yngste kvinnelege økonomiprofessor nokonsinne.
Nordic Examples of Working Towards Gender Equality in the Media
I ein ny artikkel syner Michaël Tatham at folkerike regionar med godt utbygde overnasjonale nettverk i EU har større påverknadskraft i unionen enn mindre regionar. Det syner seg òg at dette er indirekte påverka av graden av desentralisering.