Home

Department of Government

Main content

Bachelorprogram - Institutt for politikk og forvaltning

Ved Institutt for politikk og forvaltning forsker og underviser vi i mange av statsvitenskapens klassiske tema, som forholdet mellom staten og samfunnet, politikk og forvaltning, organisasjon og individ, profesjonalisering, arbeidsdelingen mellom privat og offentlig sektor, demokrati og styring, politikkens natur og betingelser for styring og lederskap.

Våre studieprogram passer for deg som er interessert i å lære om hvordan samfunnet henger sammen, og som liker å diskutere tema som samfunnssikkerhet, kunnskap, klima, barnevern, velferdspolitikk, eller store reformer som politireformen og kommunereformen. Les mer om erfaringene til våre studenter her.


Hva kan du bli? Se hva ferdige kandidater fra institutt for politikk og forvaltning jobber med.

Prøveforelesning og disputas
A group photo of the committee.

Discretionary Decision-Making in Child Protection Care Order Cases

Barbara Ruiken disputerte i går for sin doktorgrad med avhandlingen "Discretionary Decision-Making in Child Protection Care Order Cases ". Gratulerer så mye til Barbara med vel gjennomført disputas!

8 MARS: Den internasjonale kvinnedagen
Portrett av Ragnhild.

"Invest in Women: Accelerate Progress"

Årets tema for den internasjonale kvinnedagen fokuserer på "Invest in Women: Accelerate Progress" og hvor avgjørende inkludering er for å oppnå likestilling. I denne anledningen ser vi tilbake på Professor Ragnhild Muriaas' tidligere prosjekt om " gendered electoral financing", hvor hun sammen med...

Honorary Lecture
The March / Olsen Honorary Lecture

March/Olsen Honorary Lecture 2024: Professor Kerstin Sahlin

Institutt for politikk og forvaltning har gleden av å presentere den årlige March / Olsen Honorary Lecture, med Professor Kerstin Sahlin som vår æresgjest og foredragsholder. Temaet for forelesningen er "The Institutional Ambiguity of Universities."

Ny publikasjon
Juliana Tappe Ortiz

Blir opprørsledere straffet etter fredsavtaler?

I Juliana Tappe Ortiz nye publikasjon, The Politics of Risking Peace Revisited: The Fate of Rebel Leaders Who Signed Peace Agreements (2024), addresserer hun forskning rundt opprørlederes egenskaper og fredsforhandlinger.

Aktuell forskning
Kvinne med mønstrete kjole og halvlangt brunt hår har armene i kryss og ser lurt inn i kamera.

Forsker: – Det har ikke blitt større ideologisk avstand mellom kjønnene

Mange unge gutter stemte på Høyre og Frp ved forrige valg. Valgforsker ved UiB, Jana Birke Belschner, mener ikke det betyr at et stort ideologisk skifte er i emning blant de unge.

Hva jobber en som har studert politikk og forvaltning med?

Mange lurer på hvilke jobber studentene fra Institutt for politikk og forvaltning får. Studentene våre blir utdannet statsvitere, og statsvitere blir ikke utdannet til en bestemt type jobb. Ferdigutdannende kandidater har mange interessante jobber, i både privat og offentlig sektor. For våre kandidater er mulighetene i arbeidslivet mange.

Her kan du lese et knippe korte intervjuer med tidligere bachelor- og masterstudenter fra instituttet som forteller om hva de jobber med.

 

Alumni

Bli en alumn

  • Ordet alumni er latin, og betyr tidligere elever ved en skole.
  • UiB Alumni er en møteplass for alumner, fagmiljøer og studenter som har tilknytning til Universitetet i Bergen (UiB). Gjennom alumnusportalen formidles informasjon og kontakt.

Bli med i vår alumnigruppe!