Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Institutt for sammenliknende politikk har valgt ny ledelse for instituttet.
Universitetslektor Hilmar L. Mjelde ved Universitetet i Bergen tror ikke Sivert Høyem vil påvirke mange velgere ved å fronte politiske standpunkter
Sampol-konferansen 2009 har nå offentliggjort programmet til årets konferanse 7. og 8.oktober.
Det var ikke "Breakfast at Tiffany's" med Audrey Hepburn, men det var ikke langt unna. Fakultetsfrokost på Sjøfartsmuseet med det nye dekanatet på SV-Fakultetet ble en suksess.
Quo vadimus - Hvor går vi? Hva har skjedd med universitetene de siste 30 årene? En internasjonal forskergruppe ledet av professor Ivar Bleiklie fra institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap skal forsøke å gi svar.
Professor Ivar Bleiklie skal lede et internasjonalt samarbeidsprosjekt som skal undersøke hvordan universitetene har endret seg som organisasjoner.
Med alvorlige mennesker i kappe, viktige taler, god musikk, fin sang og annen ekstravagant bravour ble studieåret offisielt åpnet på Muséplass.
Professor Peter Larsens bok Film Music er nå oversatt til kinesisk. Boken var i sin den første samlede fremstilling om filmmusikkens historie og teori på norsk, den er også utgitt på engelsk.
Universitetet i Bergen har semesterstart i uke 33, fra og med 11 August. Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap starter også høstsemesteret med orienteringsmøter denne uken.
Kulturdepartementet har opprettet et utvalg som skal vurdere systemer for plassering av ansvar for ytringer i mediene. Førsteamanuensis Lars Arve Røssland er medlem i utvalget.
Universitetet i Bergen har semesterstart i uke 33, fra og med 10 August. Sosiologisk institutt starter også høstsemesteret med orienteringsmøter denne uken.
I 2011 blir det innført ny og fleksibel AFP-ordning i privat sektor. Offentlig sektor har valgt å stå utenfor. – De offentlig ansatte går glipp av en gullkantet deal, sier professor Alf Erling Risa ved Universitetet i Bergen.
En fersk masteroppgave fra sosiologisk institutt viser at norsk narkotikapolitikk er fylt med dobbeltmoral.
Høstsemesteret ved Universitetet i Bergen begynner 10 august, og institutt for sammenliknende politikk har orienteringsmøter i uke 33.