Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Sørøst-Asia-ekspert Gyda Marås Sindre finner i et nytt bokkapittel at indonesiske myndigheters ambisiøse politikk for miljøvennlig fattigdomsreduksjon undermineres av kameraderi, korrupsjon og utfordringer knyttet til styresettet.
Med sitt nye forskningsprosjekt utfordrer UiB-professor Bruce Kapferer tankene om likhet slik vi kjenner dem fra Rousseau, Marx og andre samfunnsfilosofiske gudfedre.
Michaël Tathams forskning viser at store selvstyrte regioner har mest innflytelse i Brussel. – Medlemsland i EU kan tjene på å delegere makt til regionene sine, mener forskeren.
Les rapport fra instituttets besøk til University of Essex og University of York
Østensen vil undervise i det valgfrie 200-nivå-emnet «The Commercialization of Security in Peace and Conflict» ved Institutt for sammenliknende politikk våren 2015.
PhD kandidat Katharina Sass har publisert en artikkel i Nordic Journal of Working Life Studies
Tidligere masterstudent ved Sosiologisk institutt, Audun Løvlie har skrevet kronikk i Bergens tidene om sakskyndige som presmissleverandører for domsstolene.
Syv av av landets fremste forskere på yrkesfag ble bedt om hjelp til å forstå hvorfor fagene ikke lenger er populære. Blant bidragsyterne finner vi Ole Johnny Olsen og PhD kandidat Kaja Reegård fra Sosiologisk institutt.
Professor Ivar Bleiklie og Svein Michelsen har sammen med kolleger bidratt med to kapitler i boken Kvalitet, kapasitet og relevans som diskuterer hvordan kvalitet skal defineres og hva som er gode mål på at utdanningssystemet har god kvalitet.
Med kapitlet «Pressen, presset og parlamentet» bidrar professor Martin Eide i den ferske boken om Stortingets historie de siste 50 år.
Hvem skal passe spedbarna mens mor og far er på jobb? spør professor emeritia Kari Wærness i en kommentar i Dagbladet i dag.
Gjennom omstillinger av matpolitikken kan Norges bidrag til globale utslipp reduseres med fire prosent, dvs. tilsvarende 40 prosent av de samlede utslippene fra norske personbiler. Dette skriver førsteamanuensis ved institutt for økonomi, Ivar Gaasland, i en kronikk i Dagens Næringsliv.
Ny artikkel i tidsskriftet "The History of the Family" skrevet av Liv Syltevik.
Olav Korsnes og Johs Hjellbrekke fra instituttet har sammen med Marianne Norli Hansen fra UiO, redigert boken som er publisert på Universitetsforlaget.
Michaël Tatham og kolleger diskuterer hvordan makt og myndighet har blitt spredt fra europeiske stater og ut til et bredt spekter av aktører i nyere tid, i en spesialutgave av Journal of European Public Policy. Tatham og co. identifiserer både utfordringer knyttet til denne utviklingen og hvordan statene har reagert.
Stipendiatene Trygve Svensson og Erik Knudsen kommenterer retorikken til Brann-trener Rikard Norling
Himalaya-kjeden omtales ofte som «den tredje pol» fordi den inneholder de største ferskvannskildene på jorda, nest etter nord- og sydpolen.
Hva er konsekvensene av rettsliggjøring av kontroversielle og moralske politiske spørsmål? Dette er hovedspørsmålet i Vegard Furustøl Vibes doktorgradsprosjekt.