Home
Centre for Women's and Gender Research

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Arrangement

Panelsamtale og lunsj: Å være kvinne i akademia

I forbindelse med fagkritisk dag på Universitetet i Bergen 7. mars arrangerer Fagutvalget for kjønnsstudier denne samtalen om kjønnsulikhet i akademia.

Hvit og gul tekst på svart bakgrunn: Å være kvinne i akademia - en samtale om utfordringer og løsninger
Photo:
Fagutvalget på kjønnsstudier

Main content

7. mars er fagkritisk dag på Universitetet i Bergen, og i regi av dette har vi i fagutvalget på kjønnsstudier glede av å arrangere en spennende panelsamtale med tittelen «Å være kvinne i akademia»!

Kjønnsulikhet er en vedvarende utfordring i akademia der ulike synlige og usynlige prosesser preger kvinners mobilitet oppover den akademiske rangstige og hindrer høy kvinnelig deltagelse i samtlige fagfelt. Vi ønsker å ha en samtale om slike utfordringer, og prate med dyktige kvinner som arbeider mot å finne faglige løsninger. Ellen Hagen, Ragnhild Louise Muriaas, og Randi Gressgård er våre deltagere, og vi gleder oss til å lære!

Samtalen vil bli ledet av vår dyktige Kari Jegerstedt, litteraturviter og senterleder ved Senter for kvinne-og kjønnsforskning.

Vi vil servere lunsj etter samtalen, så trykk «skal» på Facebook-arrangementet så vi vet hvor mye vi skal bestille. Nå gjerne ut til om allergier/diett-preferanser.

Deltakere:

Ellen Hagen er seniorrådgiver og tilhører Seksjon for arbeidsmiljø og organisasjonsutvikling på Universitetet i Bergen. Hun skal prate om prosjektet HREirR (HR Excellence in Research), et prosjekt rettet mot å "videreutvikle vitenskapelige ansattes arbeidsvilkår og gi god støtte til den enkelte i sin karriere”. I det vitenskapelige fagfelt er ubalanse i kjønn en vedvarende utfordring, og etter to års erfaring med HREirR vil Hagen dele sine erfaringer og refleksjoner med oss.

Ragnhild Louise Muriaas er professor i statsvitenskap og tilhører Institutt for politikk og forvaltning. Muriaas er prosjektleder for ERC-prosjektet SUCCESS: Gender-Gap in Political Endurance: a novel political inclusion theory (2021-2026), et prosjekt som "utvikler datasett på kjønnsforskjeller i politisk fartstid og gjennomfører casestudier i Algerie, Italia, Frankrike og Norge.”

Randi Gressgård er professor ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK) og tilknyttet forskningsenheten International migrasjon og etniske relasjoner (IMER) ved Universitetet i Bergen. Gressgård har skrevet en rekke artikler om fenomenet mikroaggresjoner, og i artikkelen «Mikroaggresjoner i akademia» utforskes dette fenomenet innen den akademiske institusjon.