Home

Department of Global Public Health and Primary Care

Main content

Alrek

Om IGS

Institutt for global helse og samfunnsmedisin (IGS) driver forskning og utdanning på et bredt spekter av fagområder; fysioterapi, genetisk veiledning, epidemiologi, samfunnsmedisin, statistikk, sykepleie, samfunnsfarmasi, etikk og allmennmedisin.

 

Nyhet
Bilde av fire deltagere under åpningsmarkering av TRACE

Åpning av nytt interdisiplinert senter ved IGS

Mandag 19. februar var det offisiell åpning av TRACE - Senter for translasjonell forskning i epidemiologi, og en markering av oppstarten på tre nye prosjekter med støtte fra Trond Mohn forskningsstiftelse. Senteret har som hovedmål å utvikle nye strategier for forebygging og behandling av ikke...

Ny doktorgrad
Yeneabeba Tilahun Sima

Kvinner og keisersnitt; hvordan går det med helsa?

Yeneabeba Tilahun Sima disputerer 22.2.2024 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Caesarean Delivery and Women’s Health: Population-Based Studies".

Nyhet
Åpningsmarkering BCEPS

– Bedre helse for alle, mer rettferdig fordelt

Mandag 8. januar var det offisiell åpning av BCEPS Senter for fremragende forskning i universitetsaulaen. Senteret skal utvikle nye metoder og etiske rammeverk for å hjelpe beslutningstakere til en mer rettferdig fordeling av helsetjenester.

MØTESERIE PÅ LITTERATURHUSET
Simon Øverland

Korleis riggar vi oss for framtida?

Forskarar kjem til Bergen for å løyse dei store samfunnsutfordringane. Simon Øverland har invitert nokre av dei til å fortelje om framtidas løysingar.

Nyhet | Kronikk
Illustrasjonsbilde av jordklokde med munnbind

Den neste store epidemien

Trusselen fra nye virus øker, men det gjør også vår kunnskap og teknologi.