Home

Department of Global Public Health and Primary Care

Main content

Alrek

Om IGS

Institutt for global helse og samfunnsmedisin (IGS) driver forskning og utdanning på et bredt spekter av fagområder; fysioterapi, genetisk veiledning, epidemiologi, samfunnsmedisin, statistikk, sykepleie, samfunnsfarmasi, etikk og allmennmedisin.

 

Nyhet
Bilde av Sarah Bjerk, Jan Christian Vestre og Ane Johannessen

Ministerbesøk til TVEPS: – Brobygging mellom utdanning og helsetjenestene er viktig

Helse- og omsorgsministeren fikk lynkurs i TVEPS da han besøkte Alrek. Han oppmuntret til å fortsette det gode arbeidet for fremtidens helsetjenester.

Nyhet
bilde av en ung person med et glass vann og en hånd full av piller foran seg

Over halvparten av unge voksne slutter på ADHD-medisin

I en ny undersøkelse ved UiB har man sett hvor mange barn og unge voksne som slutter på ADHD-medisin, i løpet av det første året på medisinen.

Nyhet
Bilde av Liv Kvalvik, Marie Gedde og Lone Holst som vant priser i Fakultetets dag

Tildelt fakultetspriser

Onsdag 17. april ble Fakultetets dag 2024 ved det medisinske fakultet avholdt. Der ble Liv Grimstvedt Kvalvik, Marie H. Gedde og duoen Reidun Kjome og Lone Holst hedret med priser i ulike kategorier.

Nyhet
Bilde av et auditorium med mange studenter.

Ny utdanningsstrategi for IGS

I 2024 har Institutt for global helse og samfunnsmedisin fått ny utdanningsstrategi. — Strategien gir føringer for hvor IGS ønsker å være i undervisning, veiledning og vurdering de neste fem årene, sier studieleder ved IGS, Øystein Ariansen Haaland.

Nyhet | Kronikk
kuer på marken i USA

«Heilt Texas»

Er vi ordentlig uheldige, blir ei ku i Texas opphavet til en ny pandemi. Det er all grunn til å følge med på det skjer i USA.