Institutt for geovitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for geovitenskap

Forskarar veit lite om kva som skapar dei djupe jordskjelva, som oppstår så djupt som 670 kilometer under jordskorpa. Ein ny vitskapleg artikkel gjev oss ei djupare forståing av jordskjelva.
Undring og beundring. Slik gikk det da en italiensk journalist havnet i en UiB-ledet rotnorsk debatt om de store spørsmålene.
Et nytt prosjekt lar meteorologi og oseanografistudentar oppleve atmosfæren på hittil uvande måtar.
Anne-Katrine Faber og Kerim Hestnes Nisancioglu fikk tildelt pris for støtte til nasjonale studentaktive forskningsprosjekter med prosjektet: IceFinse - feltkurs om Arktisk klima med fokus på studentaktiv forskning.
Professor Eystein Jansen ble fredag kveld tildelt Meltzers ærespris for fremragende forskning. Også Hans Fredrik Marthinussen, Selina Våge og Adrian Drazic ble hedret med Meltzerpriser.
Hvorfor ble istidene lengre og mer intense? Forskere har funnet svaret dypt under havoverflaten i Sørishavet.
Forskerne fant nøkkelen til å forklare hvorfor istidene ble lengre og mer intens i midt pleistosen ved å analysere 169 meter med marin leire fra Sørishavet. I en artikkel for det internasjonalt anerkjente tidsskriftet Science, bidrar (Helga) Kikki Flesche Kleiven fra Institutt for geovitenskap og Bjerknessenteret sammen med kollegaer fra Sveits, Tyskland, USA og England til å forklare hvorfor... Les mer
Ny forskning viser at jordskjelv fører til avgassing og utslipp av CO2 fra grunnvann. Kanskje kan utslippene også varsle kommende skjelv.
Både Bachelor- og Masterprogram i geovitenskap scorer høyt blant UiBs programmer
The EPOS-Norway Annual Workshop of 2019 took place in Bergen, Wednesday 23 January to Thursday 24 January. This year's venue was the Radisson Blu Royal Hotel at Bryggen. The workshop brought together more than fifty participants: partners and external parties related to the project, as well as anyone interested in learning more about EPOS-Norway.
iEarth og studentene Ingvild og Eline presenterte i dag prosjektet «Undervisningsfilmer – laget av og for studenter» under Læringslaben sin Labfrokost.
Ritske Huismans og Sebastian Wolf deltok på en to ukers felt tur til Andes fjellene sammen med kolleger fra Barcelona University (Prof. Josep Anton Munoz, Dr Nuria Carerra), Pau University (Prof. Jean-Paul Callot), og Total (Dr Jean-Claude Ringenbach, Dr Hugo Freije).
Den erfarne geologen Gunn Mangerud går inn i fakultetsledelsen for å styrke satsingen på energiomstilling. – Målet er å bidra til at UiBs forskning og utdanning på området fortsetter å øke i omfang, styrke og synlighet.
Både Thomas og Alma studerer geovitenskap på masternivå. Bachelorprogrammet har to retninger; geologi og geofysikk. Her får du svar på hvordan det er å studere de ulike retningene.
Institutt for geovitenskap har denne uken vært arrangør av generalforsamlingen i Tectonic Studies Group (TSG), i Universitetsaulen ved UiB.