Institutt for geovitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for geovitenskap

Torsdag 19. januar forsvarte Hasbi Ash Shiddiqi sin doktorgradsavhandling. Tittelen på oppgaven hans er 'Intraplate Earthquakes in Nordland, Northern Norway- Insight from Seismic Tomography and Seismicity Analysis'.
Geolog Inge Olav Aarseth døde 29. desember, 82 år gammel.
På årets vinterkonferanse i Trondheim har professor Rolf-Birger Pedersen ved Universitetet i Bergen i dag blitt tildelt Brøggerprisen. Han mottok prisen for sitt fremragende arbeid med å kartlegge og forstå dannelsen av oseansk litosfære, hydrotermale systemer ved ultrasakte ryggsystemer, og dyphavets geobiologiske prosesser.
Ugleprisen, UiBs interne pris for utdanningskvalitet, tildeles Bjarte Hannisdal og emnet GEOV114.
VISTA-senteret er et tverrfaglig forskningssenter finansiert av Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA).
Geofysikkgruppen bidrar til Senter for Forskningsbasert Innovasjon (SFI) DigiWells
Geofysikkgruppen (Rolf Mjelde) har vært involvert i GoNorth. GoNorth (Geosciences in the Northern Arctic) er et norsk geovitenskapelig prosjekt for utforskning av Polhavet. 13 norske institusjoner deltar, og det jobbes med å etablere et bredt internasjonalt samarbeid.
Svalex-kurset ble gjennomført fra 2001 til 2014. Geofysikkgruppen har vært en aktiv bidragsyter til dette kurset.
21. mars skjedde et relativt kraftig jordskjelv like utenfor kysten av Bergen. Denne begivenheten ble følt i store deler av Norge.
Ti geofysikk bachelor- og masterstudenter deltok på et feltkurs i Kiel (Tyskland) i august.
Den 15. desember 2021 forsvarte Kristian Jensen sin avhandling om seismisk modellering og avbildning.
An international team of researchers, including Eoghan P. Reeves of the Department of Earth Science and Centre for Deep Sea Research, has this week in Nature Communications published its first findings on the geological and geochemical setting of the Aurora hydrothermal vent system, the first seafloor hot springs located ~4km under thick Arctic sea ice.
Klimaforsker Eystein Jansen er valgt som visepresident i Det europeiske forskningsrådet (ERC). Han er den første norske forskeren som går inn i ledelsen i europeisk forsknings elitedivisjon.
While the majority of the Centre for Deep Sea researchers have gone out to the Norwegian Sea this summer to study seafloor processes and hydrothermal vents, Desiree Roerdink flew to the other side of the world to do exactly the same thing – in rocks that are more than three billion years old.
The first-known, off-axis, high-temperature deep-sea hydrothermal vents along a portion of the northern East Pacific Rise are hotter and cover more area than any other hydrothermal vents studied to date along this section of the mid-ocean ridge. The discovery demonstrates that there are more hydrothermal vents in the deep-sea than previously thought, and underscores the need for high-resolution... Les mer