Institutt for geovitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for geovitenskap

From journeys into mines to explorations of volcanoes on the ocean floor, deep voyages reveal the richness of the planet’s deep biosphere.
Leif-Erik Rydland Pedersen i spennende og aktuelt intervju med NRK.
The 47th Under Water Mining conference (UMC18) was hosted in Bergen, Grieghallen, from 11th to 14th of September. The conference was organized in collaboration with the K.G. Jebsen Centre for Deep Sea Research (UiB), Global Centres of Expertise Subsea (GCE Subsea) and the Norwegian Petroleum Directorate (NPD). We are pleased to announce that the conference was of great success.
Han har en forkjærlighet for tavleundervisning og bruker banale visuelle virkemidler for å få studentene til å forstå. Morten Førre er kåret til årets underviser ved MatNat-fakultetet for 2018.
The 47th Underwater Mining Conference (UMC’18) ble i år arrangert av den International Marine Minerals Society (IMMS) sammen med K.G. Jebsen Centre for Deep Sea Research (KGDeepSea) ved UiB og Global Centres of Expertise Subsea (GCE Subsea).
Denne sommeren reiste et team med strukturgeologer og sedimentologer fra UiB og UiT - Norges Arktiske Universitet over Nord-Atlanteren for å besøke Wollaston Forland på Nordøst-Grønland. Grunnen? For å studere den strukturelle, avsetningsmessige og diagenetiske historien til et rift-basseng med dypvannsavsetninger fra juratiden.
Hildegunn Grindheim - tok sin mastergrad ved GEO 15. juni 2018 med tittelen: Antropogen påvirkning og bæreevne i turistgrotter: Grønligrotta, Mo i Rana
Lars Andreé Fardal Refsland - tok sin mastergrad 15. juni 2018 med tittelen: Inversion of time-lapse seismic waveform data using integral equation methods
Anders Hågenvik - tok sin mastergrad 22. juni 2018 med tittelen: Forced Regression in Rift Shoulder Derived Deltas
Se bildene fra årets masterseremoni i Universitetsaulaen. Finner du noen du kjenner?
Elleve studenter, fra Instuttt for geovitenskap, både master og PhD, var i månedsskiftet mai/juni på en eventyrlig reise langs Vestlandets kyst.
Utbedring av infrastruktur for resirkulering og søppelhåndtering er et av de viktigste tiltakene mot plastforsøpling, skriver forskerne Anders Bjerga og Linn Merethe Olsen ved Institutt for geovitenskap
GEO hadde en sterk opptreden på den årlige konferansen og utstillingen til the American Association of Petroleum Geologists (AAPG) som ble holdt i Salt Lake City i 20-23 mai.
Nok et vellykka kurs i GEOV352 til Utah er fullført.