Hjem
Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Nedbør gjorde at breene vokste under siste istid. Nå gir UiB-forskning svar på hvor nedbøren kom fra. Resultatene kan bidra til å forutse neste istid.
Institutt for fremmedspråk tilbyr videreutdanningskurs i tysk og spansk over nett, uavhengig av hvor du befinner deg i verden. – Vi har fremdeles svært mange lærere som tar kurset. Samtidig ser vi også at det er mange med annen bakgrunn som velger å ta nettspansk, enten det er for å få en spesiell kompetanse i arbeidslivet eller bare som en fritidsaktivitet. Vi har hatt alt fra fotballspillere... Les mer
Nobelprisvinner Herta Müllers bøker om livet under Nicolae Ceaușescus diktatur utfordrer både språkets og sannhetens grenser.
For å bli en god fotball- eller håndballspiller må man trene mye og spille mange kamper. Og skal man bli god til å spille piano, så gjelder det å øve om og om igjen. Det samme gjelder faktisk om man skal bli god til å skrive. Å knekke den akademiske koden vil si å lære seg hvordan formidle alt man har lest og pugget til en tekst i det arbeidet, om det nå er en semester-, bachelor- eller... Les mer
– Dette er godt for forskningsetikken, sier historieprofessor Anne-Hilde Nagel.
Kinesiskstudiet ved Universitetet i Bergen vart offisielt opna 12. august 2013. Dermed kan studentane endeleg få undervisning i det største språket i verda. 19 studentar har fått plass, og instituttet reknar med å ha den første fast vitskapleg tilsette ved kinesiskfaget på plass ved årsskiftet.
Professor i litteraturvitenskap Erik Bjerck Hagen tegner et bilde av en aktuell og levende forfatter, som fortsatt kan regnes med blant våre viktigste forfattere.
Løp og kjøp! Forsker i Politisk filosofi Jørgen Pedersen, har vært redaktør for boka "Politisk filosofi Fra Platon til Hannah Arendt" som presenterer utviklingen av politisk filosofi gjennom tidene. I tillegg persenteres politisk tenkning i islamsk og kristen tradisjon.