Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Då den norske grunnlova vart vedteken i 1814, representerte ho eit radikalt brot med fortidas einevelde og privilegium.
Professor Siri Myer gir i sin nye bok en grunnleggende innføring i bildenes historie, der hun viser hvordan det vi kan kalle synskulturer blir påvirket fra ulike hold.
Vald frå kvinner mot menn er vitsemateriale, medan vald frå menn mot kvinner ikkje er noko ein ler av. Tove Fjell, professor i kulturvitskap, har nyleg gitt ut bok om noko som framstår som absurd: partnarvald mot menn.
Små, små bitar av gamle pergament skal til saman kunne gi eit bilete av kva som påverka Noreg i mellomalderen.
I haust har Fragmentprosjektet fått to nye medarbeidarar på plass: Astrid Marner (Post-doc) og Synnøve Myking (PhD). Saman med prosjektleiar Åslaug Ommundsen og den engelske skriftforskaren Michael Gullick, som blei tilsett i fjor, har dei dukka ned i handskriftsfragmenta for å auke kunnskapen om bokkulturen i mellomalderen.
Første semesteret på master i digital kultur skriver man prosjektbeskrivelse av masteroppgaven, og det er alltid en spennende prosess. Her er kullet som begynte høsten 2013 sine oppgavetemaer!
Frank Weigelt er stipendiat i arabisk og forskar på samaritanske bibelkommentarar.
Perifere arabiske dialektar stod i sentrum då arabistar frå heile verda samla seg i Bergen.
Manuskripter fra middelalderen er vakre objekter, skrevet for hånd på pergament laget av skinn. En video fra serien vår "Nærbilder".