Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Jonas Lillebø disputerte nylig for doktorgraden i filosofi og har i tiden etterpå vært gjenstand for oppmerksomhet i media.
Historieprofessor Ståle Dyrvik har vorte emeritus.
Vi har gleden av å invitere til nytt opptak til talentutviklingsprogrammet Griegakademiets Unge Talenter (GUT). Utvidet søknadsfrist til Griegakademiets unge talenter: 28.mars 2014.
– Når norske, prisbelønte forfattere skriver om alenemødre, ignoreres denne tematikken i anmeldelsene, sier førsteamanuensis i litteraturvitenskap Christine Hamm.
Skilleås skriver om vin og estetikk på Salongen.no.
Christine M. Jacobsen tilsettes som ny faglig leder ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK) ved UiB.
Margareth Hagens bok «1500» er en bok om poetikk, intertekst og sjanger i italiensk 1500-tallslitteratur.
Professor Geir Atle Ersland fylte salen då han opna føredragsrekka Innsikt på Litteraturhuset.
Konrad Rokstad gav ut ny bok ved utgangen av 2013.
Studentparlamentet har offentliggjort rapporten om examen philosophicum fra "Fuglesang-utvalget" (vedlagt i sin helhet på denne siden) som ble satt ned i 2012. Studvest slo opp saken i avisutgaven av 29. januar i år.
Ved Amalie Skram videregående skole får elevene fra høsten av anledning til å velge arabisk som programfag. Læreboken som skal brukes, er Norges første i arabisk som fremmedspråk for videregåendeelever. Førsteamanuensis i arabisk ved UiB, John Erik Sætren, er en av forfatterne.
Christopher Henshilwood ved UiB er nemnd på frimerkeserie om sørafrikansk kultur og historie.