Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Eit nytt emne tar hausten 2014 føre seg samhandlinga mellom turisme og religion.
Danmark var ikkje Danmark om ikkje Noreg var til. Og omvendt.
Stipendiat Eyvind Urkedal York skriv om folkeleg opprør og motstand i Noreg på 17- og 1800-talet.
Kontinental atmosfære under alumnusfrukosten i borggården på Sydneshaugen skole.
Filosof Espen Gamlund reflekterer over vanskeligheten forbundet med å kombinere de fire hovedsakelige forventningene til akademikeren: forskning, formidling, undervisning/veiledning og administrasjon.
Boken ”Folkestyre” Kritisk lys på 1814-demokratiet setter spørsmålstegn ved folkets deltakelse i politikken rundt 1814. Boken ble lansert på Litteraturhuset tirsdag 13. mai.
I mai inviterte UiB for første gang gamle studenter til gjenforening og faglig påfyll. Se hva som skjedde.
Wilhelm Frimann Koren Christie grunnla Bergen Museum. Ei danningsreise i det sentrale Europa gav han ideen til å etablera museet.
Mandag 12. til onsdag 14. mai i Sydnesplassen 12/13, rom 210, arrangeres det workshop om Kants moralfilosofi ved FoF. Workshopen holdes på engelsk. Alle interesserte er velkomne!