Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Ved Institutt for filosofi og førstesemesterstudier er det nå tatt to nye initiativer for økt faglig formidling. Forum for politisk teori er en tverrfaglige møteplass for fagmiljøer som arbeider med politisk-teoretiske spørsmål. Bloggen PolitiskFilosofi.no gir jevnlige politisk-filosofiske betraktninger fra forskere her ved UIB.
Stipendiat ved SKOK, Nadzeya Husakovskaya, har publisert en artikkel om transkjønnedes situasjon i Ukraina. I artikkelen påpeker hun blant annet at transkjønnede blir ekskludert og oversett av både styresmakter og andre institusjoner med innflytelse.
Marianne Bøe har fått innvilga personleg postdoktorstipend av Forskingsrådet.
Fortidsmennesker lagde geometriske inngraveringer 350 000 år tidligere enn antatt. Det viser nye arkeologiske studier av ferskvannskjell fra Java
Formidling av historie, forsking og fag er sentralt i nytt AHKR-emne for deg som er ferdig med mastergraden.
Velkommen til Holbergdagene 2014! Årets gjester er bl.a. Dan Laurin og Anna Paradiso. Under kan du se en oversikt over årets program.