Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Boken er et resultat av et samarbeid mellom forskergruppen for digital kultur ved LLE og École de bibliothéconomie et des sciences de l'information (EBSI) ved Université de Montréal, Canada. Daniel Apollon (LLE) og Nadine Desrochers (Université de Montréal) er redaktører.
Det japanske språket er svært forskjellig fra det norske. En ny bok gjør det enklere å lære.
Senter for vitenskapsteori arrangerte i desember 2014 et mini-symposium om post-normal science med inviterte forskere fra inn- og utland. Om du gikk glipp av symposiet kan du følge lenkene til høyre for å se opptak av hele symposiet.
Sverre Håkon Bagge får Gad Rausings pris på en million svenske kroner for sin forskning på Europas historie i middelalderen.
Forskningsmiljøer og helseforetak på Vestlandet har gått sammen i nettverket POLYFON for å fremme musikkterapiforsking og praksisutvikling i regionen. Torsdag 4. mars ble etableringen markert med et oppstartseminar i Bergen.
Donna McCormack, postdoctoral fellow at SKOK is co-editing the journal Somatechnics special issue on the ethics of biomedical tourism. In this special issue the ways bodies and their parts materialise as valuable resources that can be exchanged, sold or even disposed of is critically analysed.