Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Tidligere student ved Griegakademiet, Lise Davidsen, vant finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.
Professor Stuart Sillars viser ein ny inngong til studiet av Shakespeares tekstar i si nye bok, Shakespeare and the Visual Imagination.
Ludvig Holbergs samlede verker ligger nå ute digitalt, gratis tilgjengelig for alle.
"Hvordan kan man vite hvilken bokstav som dukker opp når man trykker på en norsk «h»?" Eit nytt akademisk år er i gang og i neste veke skal dei nye russiskstudentane på Institutt for framandspråk byrja med å læra seg det kyrilliske alfabetet. I dette innlegget fortel Martin Paulsen, som føreles i russisk ved UiB, om det å gå over til å bruka kyrilliske teikn på tastaturet i vår digitale kvardag.
Ellen Mortensen blir ny faglig leder av Holbergprisen fra 1.august 2015. Mortensen tar over etter Ivar Bleiklie som har vært leder de siste fem årene.