Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

LINGCLIM-prosjektet har arrangert en internasjonal tverrfaglig klimakonferanse ved Universitetet i Bergen, 16.-17. oktober 2015.
Et samarbeid mellom Universitetet i Bergen og Kunst- og designhøgskolen i Bergen skal behandles i universitetsstyret innen sommeren 2016.
Skriveveilederne på Akademisk skrivesenter hjelper studentene med å få sagt det de vil.
Nettverket Concerned Students skriv om danningsemnet "VIT212 Klima: Kva veit me? Kva bør me gjere?" i eit blogginnlegg på heimesida si.
Førsteamanuensis i filosofi, Espen Gamlund, har formidling som ideal. Innsatsen har gitt han Det humanistiske fakultet sin formidlingspris 2015.
Lars Svendsen har akkurat gitt ut ny bok. Denne gangen dreier det seg om ensomhetens filosofi. Boken er gitt ut på Universitetsforlaget, og er allerede under oversettelse til flere andre språk, som engelsk, dansk, russisk, serbisk og kinesisk.
Professor i fransk språkvitenskap Kjersti Fløttum, og førsteamanuensis i fransk språkvitenskap Øyvind Gjerstad samarbeider på LINGCLIM-prosjektet om språkets rolle i klimadebatten.
Espen Gamlund skrev 30. september kronikken "Det er moralsk galt å spise kjøtt" i Aftenposten. Hans hovedtese - "Vår nytte og glede ved å ha kjøtt på tallerkenen er ikke nok til å forsvare moralsk at vi skader og dreper dyr for et unødvendig formål: å spise dem" - har ikke gått upåaktet hen, hverken i kommentarfelt eller på spalteplass. Nedenfor samler vi lenker til noen av innspillene i debatten.
BSTV har den siste tiden hatt to oppslag om examen philosophicum ved UiB. Det ene dreier seg om motivasjonen bak og relevansen av ex.phil. Her intervjues våre førsteamanuenser Espen Gamlund og Gunnar Karlsen. I det andre oppslaget er det romsituasjonen ved UiB og det medfølgende behovet for undervisning på kveldstid som er tema. Her intervjues bl.a. universitetslektor Vibeke Tellmann. Se lenker... Les mer
Det heile byrja med Kafka. Og kanskje endar det med Kafka også.