Hjem
Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

LINGCLIM-prosjektet har arrangert en internasjonal tverrfaglig klimakonferanse ved Universitetet i Bergen, 16.-17. oktober 2015.
Et samarbeid mellom Universitetet i Bergen og Kunst- og designhøgskolen i Bergen skal behandles i universitetsstyret innen sommeren 2016.
Olga Medvedeva, stipendiat i historie, fekk pris for beste poster.
Skriveveilederne på Akademisk skrivesenter hjelper studentene med å få sagt det de vil.
Nettverket Concerned Students skriv om danningsesemnet "VIT212 Klima: Kva veit me? Kva bør me gjere?" i eit blogginnlegg på heimesida si. Sosiologistudent Siri Kleppe Reintz (22) rår alle UiB-studentar til å ta emnet, uansett kva fagbakgrunn dei har.
Førsteamanuensis i filosofi, Espen Gamlund, har formidling som ideal. Innsatsen har gitt han Det humanistiske fakultet sin formidlingspris 2015.
Eit nytt tørr-laboratorium for arkeologane ved AHKR vart opna 9. oktober.
Lars Svendsen har akkurat gitt ut ny bok. Denne gangen dreier det seg om ensomhetens filosofi. Boken er gitt ut på Universitetsforlaget, og er allerede under oversettelse til flere andre språk, som engelsk, dansk, russisk, serbisk og kinesisk.
– Eg følte at eg fekk mykje meir ut av praksisen enn eg hadde forventa, seier Mairén Toni-Raniva Robertsen om praksisemnet AHKR201, som har ny søknadsfrist 1. november.
Professor i fransk språkvitenskap Kjersti Fløttum, og førsteamanuensis i fransk språkvitenskap Øyvind Gjerstad samarbeider på LINGCLIM-prosjektet om språkets rolle i klimadebatten.
Professor Jeroen van der Sluijs ved SVT er nylig rangert som nr 25 på Nederlands topp 100 liste over de mest innflytelsesrike personene som bidrar til en bærekraftig utvikling.
Espen Gamlund skrev 30. september kronikken "Det er moralsk galt å spise kjøtt" i Aftenposten. Hans hovedtese - "Vår nytte og glede ved å ha kjøtt på tallerkenen er ikke nok til å forsvare moralsk at vi skader og dreper dyr for et unødvendig formål: å spise dem" - har ikke gått upåaktet hen, hverken i kommentarfelt eller på spalteplass. Nedenfor samler vi lenker til noen av... Les mer
BSTV har den siste tiden hatt to oppslag om examen philosophicum ved UiB. Det ene dreier seg om motivasjonen bak og relevansen av ex.phil. Her intervjues våre førsteamanuenser Espen Gamlund og Gunnar Karlsen. I det andre oppslaget er det romsituasjonen ved UiB og det medfølgende behovet for undervisning på kveldstid som er tema. Her intervjues bl.a. universitetslektor Vibeke Tellmann. Se lenker... Les mer
Edited by Aidan Conti, Orietta Da Rold and Philip Shaw
Edited by Hans Henrik Lohfert Jørgensen, Henning Laugerud and Laura Katrine Skinnebach
Har du tenkt på korleis du uttrykkjer høflegheitsfrasar? Korleis du snakkar til eldre og yngre? Språket du brukar kan fortelje ein del om deg, men også mykje om kulturen du høyrer til. UiB markerte den europeiske språkdagen med lynkurs i framandspråk, språkkafé på Bergen offentlege bibliotek og arrangement for elevar i den vidaregåande skulen.
Det heile byrja med Kafka. Og kanskje endar det med Kafka også.