Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Våre gode og kjære kollega Arne Mykkeltveit er død. Helt uten forvarsel tok livet slutt. Den ene dagen var han full av liv, humør og arbeidskraft. Dagen etter var han borte.
Det er ikke ofte språkforskere får spalteplass i det anerkjente tidsskriftet Nature Climate Change. Men Kjersti Fløttums språk- og klimaforskning har vakt internasjonal oppsikt.
Føler seg hjemme i den franske gitartradisjonen og foretrekker ny, krevende musikk.
Humaniora, teologi og juss kommer sammen i ny nasjonal forskerskole. Interesserte må melde seg raskt.
Møt de nye stipendiatene og ph.d.-kandidatene ved instituttet.
Har du lyst til å studere i Russland til sommaren? SIU tilbyd stipend til norske studentar ved utvalde sommarskular ved russiske universitet. Stipendet dekkjer skulepengar og bukostnader.
I over 50 år har Ezra Zubrow forsket. På mennesker, hvor de bor, hvorfor de flytter på seg og klimaet de lever i.
"Jan Reinert var den som gav meg troen tilbake på den tverrfaglige diskusjonen i norsk akademia", lyder begrunnelsen.
Morgenbladet vil finne og presentere ti fantastiske formidlere. Professor Roger Strand er blant de nominerte i denne første runden som avsluttes 15. april.
Maria Doeke Boekraad tok master i religionsvitenskap ved UiB i 2013. Nå er det blitt bok av masteroppgaven hennes.
Du kan søke om opptak til bachelorprogram i musikkvitenskap og femårig integrert masterprogram i musikkterapi gjennom Samordna opptak. Fristen er 15. april.
Instituttet kom sammen for å feire seg selv. Spesielt gledelig var publiseringstallene.
Meld deg på, oppmodar Forskar Grand Prix-vinnaren frå 2015, Cecilie Gudveig Gjerde. Du kjem ikkje til å angre!