Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Professor Arild Linneberg (prosjektleder, til høyre på bildet) og forsker Frode Helmich Pedersen får 7,2 millioner kroner til et tre-årig forskerprosjektet de har kalt «A Narratology of Criminal Cases».
– De fleste ønsker å drive med forskning, men føler at de ikke har tid. Dette emnet ga meg muligheten, sier Ingrid Haugrønning (38).
Linnea fikk en ensom start på studielivet. En lapp på oppslagstavlen snudde rundt på alt – nå er den sosiale kalenderen full.
Noe av det viktigste Marie har lært på universitetet er å være kritisk og hun synes skoleeksamener er en grusom vurderingsform.
Prisen for den beste elektroniske litteraturen i 2016 gikk til Scott Rettberg og samarbeidspartneres VR-fortelling om tortur.
Tildekking av ubåten utenfor Fedje gir en illusjon av å ha blitt kvitt problemet for alltid. Men en katastrofe kan komme når som helst. Senterleder professor Matthias Kaiser har sammen med andre forskere skrevet kronikk i BT om ubåtsaken på Fedje.
Universitetet i Bergen har annullert en eksamen i nordisk språk for 36 studenter. Årsaken er at studentene fikk anledning til å snakke sammen da brannalarmen gikk og de måtte evakueres.
Emnet som gir studenter praksis i arbeidslivet høster lovord: – En utmerket mulighet til å få kontakt med fremtidige arbeidsgivere!
- You can’t separate the poet from the fascist. Everything should be read together, says Andrea Rinaldi, PhD candidate at the Department of Foreign Languages at UiB.
Grieg Research School in Interdisciplinary Music Studies (GRS) arrangerer sitt sommerkurs i tiden 7. – 10. juni på Høgskolen i Bergen under tittelen «Beyond communication? Musical challenges in a transforming society».