Hjem
Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Sarah Uffelmann Szeltner har undersøkt grammatikkbegrepet i Ludwig Wittgensteins filosofi. - Han skrev som en poet, sier Szeltner.
Kjersti Fløttum har tatt forskningsformidling til et nytt nivå gjennom filmen «Når vi snakker om klima». Hun er tildelt Det humanistiske fakultet sin formidlingspris i 2016.
Ole Hjortland er en lovende forsker som allerede har etablert seg som en sterk ressurs for forskningsmiljøet ved UiB.
Studentene får erfaringer fra arbeidslivet mens arbeidsgiverne får bedre kjennskap til studentenes kvalifikasjoner.
Jane Skjoldli gikk helt til den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix. Hun mener det er viktigere enn noensinne å synliggjøre humanistisk forskning.
Steinaldermennesker brukte ild for å smi våpen tidligere enn antatt. Det viser en ny arkeologisk studie fra Universitetet i Bergen.
Andrea Bender kombinerer psykologi og antropologi for å finne ut hvordan språk og kultur former måten vi oppfatter og tenker om verden.
Skeivt arkiv har den største samlingen av (skeiv) seksualitetshistorie i hele Norden. Nå ligger alt til rette for folk som vil utforske materialet.
Universitetet i Bergen har teke over språksamlingane, og sikra at alle som treng språkhjelp kan fortsetja å bruka dei populære ordbøkene.
Instituttet takket av tre damer som har betydd mye.
I Norge er musikkterapi foreløpig lite brukt i palliasjon. Haraldsplass Diakonale Sykehus går foran og tilbyr musikkterapi.