Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Sarah Uffelmann Szeltner har undersøkt grammatikkbegrepet i Ludwig Wittgensteins filosofi. - Han skrev som en poet, sier Szeltner.
Nå blir det enklere for HF-studenter å reise på utveksling til Kina. En delegasjon fra Det humanistiske fakultet har vært i landet for å gjøre avtaler med universiteter der.
Kjersti Fløttum har tatt forskningsformidling til et nytt nivå gjennom filmen «Når vi snakker om klima». Hun er tildelt Det humanistiske fakultet sin formidlingspris i 2016.
Bokens tese er at Dylan er en stor kunstner som har bidratt til å fornye både poesien og populærmusikken – og til å bygge bro mellom dem.
Ole Hjortland er en lovende forsker som allerede har etablert seg som en sterk ressurs for forskningsmiljøet ved UiB.
Studentene får erfaringer fra arbeidslivet mens arbeidsgiverne får bedre kjennskap til studentenes kvalifikasjoner.
Jane Skjoldli gikk helt til den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix. Hun mener det er viktigere enn noensinne å synliggjøre humanistisk forskning.
Med bidrag av Daniel Apollon, førsteamanuensis i digital kultur, om engelskspråklig hegemoni i akademia og i forlagsverdenen.
Steinaldermennesker brukte ild for å smi våpen tidligere enn antatt. Det viser en ny arkeologisk studie fra Universitetet i Bergen.
Andrea Bender kombinerer psykologi og antropologi for å finne ut hvordan språk og kultur former måten vi oppfatter og tenker om verden.
Skeivt arkiv har den største samlingen av (skeiv) seksualitetshistorie i hele Norden. Nå ligger alt til rette for folk som vil utforske materialet.
The keynotes and panel discussions will be streamed live via the links below.
Universitetet i Bergen har teke over språksamlingane, og sikra at alle som treng språkhjelp kan fortsetja å bruka dei populære ordbøkene.
Instituttet takket av tre damer som har betydd mye.
Omtale av konferansen fra en av de danske deltakerne.
I Norge er musikkterapi foreløpig lite brukt i palliasjon. Haraldsplass Diakonale Sykehus går foran og tilbyr musikkterapi.
– På feltarbeid i Lima oppsøkte jeg barer, kaféer og konsertsaler for å forske på en ny tendens i peruansk musikk, música fusión, musikk som blander forskjellige stiler, forteller stipendiat Alissa Vik.