Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Samarbeidet med University of Jordan bærer frukter. I vår var førsteamanuensis Abdallah Al-Shdaifat på besøk i Bergen, til stor glede for både studenter og ansatte.
Kristin Sørsdal vann i 2016 både Målprisen og Kritikarprisen for omsetjingane sine frå italiensk til nynorsk. Mest kjend er ho nok for å ha omsett Elena Ferrantes «Napoli-kvartetten», men ho har òg omsett andre italienske forfattarar, samt gjeve ut eigne bøker.
Shahram Khosravi frå Stockholms Universitet er aktuell med si nye bok Precarious Lives: Waiting and Hope in Iran, eit etnografisk verk der han flettar saman innsikt frå urban ungdomskultur i Iran og migrasjonsstudier for å danna eit samansett og nyansert samtidsbilete av Iran.
Den første workshopen i regi av prosjektet "Strafferettens fortellinger" ga nye perspektiver på fortellinger om kriminelle handlinger både i rettslige sammenhenger og i andre kulturelle uttrykk.
– Jeg er optimistisk på humaniora sine vegne, sier Jørgen Magnus Sejersted, professor i nordisk litteratur og påtroppende dekan for Det humanistiske fakultet.
Da får du en ny sjanse her.
UiB researcher Karen van Niekerk's road to (a Centre of) excellence.
Høyesterettsdommer og årets æresalumn, Magnus Matningsdal, satt ikke bare på lesesalen i studietiden – han spilte også fotball på UiB-laget «Jæren stein og grus».
Ansatte ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning og Senter for vitenskapsteori ønsker våren velkommen ved å innvie den nye hagen i Ida Blom's Hus.
Saman med Institutt for sosialantropologi, inviterte SKOK professor Lila Abu-Lughod frå University of Columbia til Bergen i starten av mai. Abu Lughod held foredraget "Muslim women and the right to choose freely" til ein fullsett sal i Litteraturhuset i Bergen.