Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Klynga skal vere ein pådrivar for utvikling av lokal og nasjonal kunnskapsformidling om mellomalderen.
Et nytt UiB-prosjekt har fått tilslag fra Forskningsrådet til å forske på hvordan skolen kan bekjempe gruppebaserte fordommer.
Christopher Henshilwood og de andre medlemmene av UiB sitt nyeste senter for fremragende forskning (SFF) vil de neste årene forske på hvordan det moderne mennesket oppstod og utviklet seg for 100 000 til 50 000 år siden.
Kunsthistoriker og oversetter Ika Kaminka var den første til å oversette Haruki Murakami til norsk direkte fra japansk da hun oversatte Norwegian Wood i 1998. Omtrent ti år tidligere studerte hun kunsthistorie, teatervitenskap og japansk ved Universitetet i Bergen.
Det viser funn i ny bok om historiebruk i norsk politikk, skrevet av UiB-forskere.
Mens de fleste studentene ved UiB etterhvert er ferdige med eksamen og har tatt seg fri for sommeren, har en ny gruppe studenter inntatt campus.
Onsdag 14. juni var det duka for eit av vårens vakraste eventyr ved Det humanistiske fakultetet då den høgtidelege seremonien for årets bachelorkandidatar vart halden i Universitetsaulaen.
Dr. Mimi Lam fikk tidligere i år tildelt Marie Sklodowska-Curie-stipend fra EU for sitt prosjekt 'eSEAS: Enhancing Seafood Ethics and Sustainability'.
Den første offisielle workshop'en i Anti-eksepsjonalisme-prosjektet hadde tittelen `Logic as Science'. Workshop'en samlet ni foredragsholdere fra det internasjonale miljøet i filosofisk logikk.
Forrige uke signerte rektorene ved UiO og UiB en avtale om å legge til rette for samarbeid innen humaniora.
Guowen Shang, Associate Professor of Chinese language, is currently studying sign languages – not languages with signs, but on signs. “The language signs are everywhere in our environment, but the language choices on the signs are determined by a range of social, economic, psychological and political factors”. This inquiry is in accord with his academic commitment to the language policy and... Les mer
Jubileet i 2014 er truleg det mest omfattande som nokon gong er gjennomført i Noreg.