Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

UiB har fått en ny og helt spesiell kollega. Chatboten Hubro har arbeidsplass ved Det humanistiske fakultet. Her jobber han døgnet rundt med å svare på spørsmål fra både nye og etablerte studenter.
Hva mener vi når vi snakker om tidsklemma? Hva er egentlig frihet? Hvor kommer skjønnheten fra? I høst starter en ny samtaleserie på Litteraturhuset, ledet av filosofiprofessor Espen Gamlund.
Institutt for framandspråk skal for første gang arrangere skriveseminar for sine masterstudentar. Seminaret vil finne stad 30. og 31. august, og er eit tilbod til masterstudentar som startar skrivinga av masteroppgåva dette semesteret.
Filmen gir et unikt inntrykk av hvordan musikk ble brukt i propaganda under tysk okkupasjon. Etter mer enn 70 år kan filmen vises på Senter for Griegforskningens nettside i full lengde.
Bokmålsordboka og Nynorskordboka har vært landets mest brukte ordbøker i over tretti år. Nå har UiB og språkrådet fått et felles ansvar for å oppdatere de tradisjonsrike bøkene fra A til Å.
Kan snakkande maskiner gjere møte med helsevesenet betre? Vil pasientane oppleve slike maskiner som nyttige, og vil dei ha tillit til dei? Dette er spørsmål Henning Skarbø, stipendiat i digital kultur, skal finne ut av.
Å kunne snakke arabisk i møte med offshorekolleger, pasienter i hjemmesykepleien eller i arbeid med menneskerettigheter og internasjonal politikk. De nye studentene på nettstudiet i arabisk har ulike planer og ambisjoner for arabiskstudiene etter denne høsten.
– De hundre første kinesiske tegnene er de vanskeligste, sier universitetslektor Li Long. Denne høsten er nye studenter i gang med nettstudier i kinesisk ved UiB.
Leszek Gardeła on Viking women with weapons and his lifelong love affair with the North