Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Problemstillingar knytt til kjønn og seksualitet er ein nøkkel til å forstå menneske, samfunn og kultur. Det blir òg stadig viktigare med kunnskap om mangfald og ulikheit i vår globaliserte samtid. Lurer du på kva du skal studere til hausten? Les meir om våre tilbod og søk innan 15. april.
Dette og flere andre spørsmål knyttet til libanesiske migranter var temaet for Ghassan Hages besøk i Bergen.
Professor Ghassan Hage snakker om "å vente" (waiting) som en analytisk kategori i migrasjonsstudier.
The international research conference Narratives in the Criminal Process took place at the University of Bergen on Friday 30 November and Saturday 1 December 2018. More than 50 scholars, researchers and students attended 28 presentations of papers on various subjects in the interdisciplinary field of law, humanities, media and social sciences.
Soledad Marambio explores issues related to ageing in the Chilean newspaper La Segunda.
This year's Nils Klim Prize is awarded to philosopher of science Finnur Dellsén (University of Iceland).
12. mars 2019 disputerte doktorgradsstipendiat Henrik Berg ved Senter for vitenskapsteori.
Vi spurte to av studentene fra årets masterstafett, Emilie Walland fra sosiologi og Ane Berland Opheim fra nordisk litteratur, om hva de fikk ut av dagen.
Bør norske kvinner føde fleire barn? I fylgje statsminister Erna Solberg bør dei det, og nettopp hennar nyttårstale sette startskuddet for å diskutere ulike aspekter av reproduksjon i staten si tjeneste. Eit ungt og engasjert publikum tok turen til Litteraturhuset for å ta del i debatten.