Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Kulturviter Line Førre Grønstad fikk skryt av dommerne under bergensfinalen i Forsker Grand Prix.
Gil Sagi (Haifa University) besøker FOF i perioden 2. oktober til 14. oktober.
Universitetet i Bergen vil førstkomande torsdag halde minnestund i høve Ommund Veim Eikje sin bortgang. Utvekslingsstudenten frå Rogaland vart funnen død i Frankrike sist veke.
Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK) husar no ei gruppe internasjonale PhD-studentar i kjønnsstudier frå institusjonar i Sverige, Ungarn og Sør-Afrika. Studentane er del av eit forskningsprosjekt finansiert av Stiftelsen for finansiering av høgare utdanning og forsking (STINT).
UiB er det 8. mest siterte universitetet i verden innenfor humaniora. Det viser en ny internasjonal rangering.
Hvem var Ibsen og hva kjennetegner Norges litteraturhistorie? Professor i allmenn litteraturvitenskap Erik Bjerck Hagen skriver artikler som gir rekordmange lesere hos Store norske leksikon.
Fra sene kvelder i godt selskap på Hulen og lange ettermiddager i kantinen på Sydneshaugen til kommunikasjonssjef for Sykkel-VM 2017. Toril Berle Schalck har lært mye og bruker kunnskapen sin til å takle en hektisk hverdag som kommunikasjonssjef for Sykkel-VM i Bergen.
Archaeologist Magnus M. Haaland received the award at peer-reviewed conference in Newcastle.
Professor Harm G. Schröter hedret for godt internasjonalt samarbeid.
Redaktører: Siri Skjold Lexau, professor i kunsthistorie ved LLE og Evgeny Khodakovsky, professor I kunsthistorie ved Statsuniversitetet i St. Petersburg.
Her kan du få innblikk i det første feltarbeidet fra sosialantropolog og prosjektleder Christine M. Jacobsen. Hun har tilbragt sommermånedene i Marseille blant irregulære migranter. I dette innlegget fra feltarbeidet diskuterer hun de tidsmessige dimensjonene omkring grensesikkerheten mellom Frankrike og Italia.