Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Soledad Marambio is a new postdoctoral fellow connected to the project “Historicizing the ageing self”. She will work with the late writings of three Argentinian authors.
Odd Einar Haugen, professor i norrøn filologi, har saman med fire italienske kollegaer gitt ut eit utval eldre nordiske tekstar på italiensk, som første band av i alle fall to i serien “Le lingue nordiche nel medioevo”.
Machine Vision vokser og har en ny nettside med ukentlig oppdateringer.
Programm for FIM i høst 2018.
Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) 2019 går av stabelen fra 25. september til 3. oktober. Som ansatt på UiB får du rabatterte billetter.
Nyheten om at verdens eldste tegning er funnet av en gruppe arkeologer fra UiB har fått hele verden til å se mot Bergen. I løpet av noen få minutter var den 73 000 år gamle tegningen blitt toppsak hos alt fra New York Times til Wall Street Journal og BBC.
Arkeologer fra UiB har oppdaget verdens edste kjente tegning i en hule i Sør Afrika. Utdraget av tegningen viser et rødt kryssmønster laget med en form for okerfargestift for 73 000 år siden.
Bak alle ansikter i Norge skjuler det seg en historie og en fortelling.