Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

AHKR stilte med tre stafettlag under Bergen City Marathon.
Forsker Dorothy J. Dankel mener vi må få på plass en helhetlig avtale om makrellkvoten i Atlanter havet for at ikk bestanden skal kollapse.
Ny antologi understreker at Nordsjøen ikke bare er fysisk gitt, men også kulturelt skapt.
Prosjektet "Eurasia Chamber Orchestra" fortsetter - Griegakademiets studenter er i Baku fra 20 - 24. april for prøver og konsert på Baku Music Academy torsdag 23. april.
Handel og migrasjon over Nordsjøen og Austersjøen var vel så viktig for det moderne Europa som landa ved Middelhavet.
Griegakademiet har fått 3,8 millioner kroner i støtte fra Program for Kunstnerisk Utviklingsarbeid (PKU) til et 3-årig prosjekt som skal arbeide med nye uttrykksformer basert på møtet mellom middelaldermusikk og moderne komposisjonsteknikker.
Konsertprogrammet for Griegakademiet våren 2015 er nå klart og trykket opp, med bl.a. direksjonseksamen i Johanneskirken, forskjellige klassekonserter og Ketil Hvoslefs kammermusikk på Siljustøl og Troldhaugen.
Et fullsatt Ad fontes fikk oppleve en god blanding av hva Midtøsten kan være: litteratur, musikk og sang. Og libanesisk mat, selve «juvelen» i det arabiske kjøkkenet.
Nordeuropeere holdt seg til jakt og sanking i hundrevis av år etter at jordbruket kom til Europa for 8.000 år siden. Dette viser en ny studie der UiB-forsker Francesco d’Errico har deltatt.
Ei utfyllande nettutstilling om Strilekrigen skal gjere deg betre kjend med opprøra i 1765.
Studenter fra Griegakademiet - Institutt for musikk og Baku Music Academy er i god gang med prøvene til prosjektorkesteret Eurasia Chamber Orchestra.
Midtausten-forskaren ser på korleis dagens hendingar heng saman med lange historiske linjer.
"Eurasia Chamber Orchestra" er et prosjekt som springer ut av et mangeårig samarbeide mellom Griegakademiet - Institutt for musikk og Baku Music Academy i Azerbaijan.
Margunn Rauset er leksikograf og arbeider med ordbøker. Ho skriv doktoravhandling om faste uttrykk i bokmål og nynorsk.