Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Pressen og den kulturelle offentligheten
Forfatteren Kjartan Fløgstad og professor Anders Johansen har fått tildelt Språkprisen, som er Språkrådets pris for fremragende bruk av norsk språk i sakprosa. Vinnerne får 50 000 kroner, et kobbertrykk av Kjell Nupen og et diplom kvar. Kjartan Fløgstad har fått Språkprisen 2008 for sakprosa på nynorsk og Anders Johansen har fått Språkprisen 2008 for sakprosa på bokmål.
I januar vil universitetet stå med helt nye nettsider. Da er et stort oppryddingsarbeid over. Målsettingen er at de nye eksterne nettsidene skal profilere UiB som den moderne kunnskaps- og kommunikasjonsinstitusjonen den er.
Massemedia bygger opp under manglende åpenhet i partienes nominasjonsprosesser, hevder professor Frank Aarebrot ved institutt for sammenlignende politikk
Professor Anders Johansen ved Institutt for informasjons- og medievitskap fekk prisen for god språkbruk.