Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Torsdag 12. februar arrangeres Arbeidslivsdagen i regi av Samfunnsviternes Arbeidslivsutvalg for tredje gang. Ikke gå glipp av inspirerende bedriftpresentasjoner, spennende debatt og motiverende foredrag med fokus på din fremtidige karriere som en samfunnsviter.
Både tidligere studenter og eksperter anbefaler engasjement ved siden av studiene. Men det krever innsats.
Professor emeritus Stein Ugelvik Larsen ved Institutt for sammenliknende politikk mottok torsdag ettermiddag Kongens fortjenstmedalje i gull.
På seks år har Campusbussen firedoblet antall passasjerer. Campusbussen har 5 avganger daglig mellom Nygårdshøyden via Haukeland til Kalfarveien 31. I 2002 var passasjertallet rundt 5000, i 2008 var det nesten 20.000 reisende med bussen.
Til sosiologiprofessor Kari Wærness' 70-årsdag har kolleger i all hemmelighet laget bok for å hedre jubilanten. Hemmeligholdet overfor den alltid tilstedeværende Wærness har ikke vært enkelt.
Av totalt 11 prosjekt som nådde opp i FRISAM-tildelinga for 2009 er tre ved Det samfunnsvitskaplege fakultetet ved UiB – eitt forskarprosjekt og to postdoktorstipend. I tillegg fekk fakultetet innvilga eit postdoktorstipend i tildelinga frå programmet Poverty and Peace.
Før jul ble lanseringsdatoen satt til torsdag 15. januar, denne flyttes nå til 4. februar.
Alle har FRIST den 11. februar
Medier - institusjoner og historie Moderne massemedier opererer i et spenningsfelt mellom demokrati og marked. Mediene er både samfunnsinstitusjoner og bedrifter.
Nordicoms ferske rapport The Nordic Media Market 2009. Media Companies and Business Activities gir oversikter over de største medieselskapene i Norden, Europa og internasjonalt, samt omfattende statistikk over medieutviklingen i de nordiske landene. medienorge er ansvarlig for informasjonen om Norge.
Barack Obama kan bli en president med suksess på linje med Jackson, Lincoln og Roosevelt, men det vil i så fall ikke skyldes hans personlige egenskaper. Ifølge en teori om amerikanske presidenter i politisk tid, er kontekst nemlig den viktigste suksessfaktoren.