Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nordmenn er villige til å akseptere telefonavlytting og politiransakelse på gata som ledd i kampen mot terror. Langt færre går med på fengsling uten lov og dom, ifølge forskningsprosjektet Flernivåstyring i spenningen mellom funksjonell og territoriell spesialisering, ledet av Per Lægreid.
Forskningsrådet gjennom Program for velferd, arbeidsliv og migrasjon har 26.-27. mai 2010 bevilget 200 millioner kroner til 17 nye forskningsprosjekter. Et av prosjektene, "Reforming the Welfare State. Accountability, democracy and management" ledes under Per Lægreid i samarbeid med Uni Rokkan ved Haldor Byrkjeflot og Anne Lise Fimreite.
Statsviter Torstein Hjellum er gått bort. Han blir dypt savnet av venner og kolleger.
I en spesialutgave av tidsskriftet ”Higher Education Policy” har forskere fra institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap/ Uni Rokkansenteret og NIFU STEP sammen med en rekke tyske kolleger sammenlignet det siste tiårets reformer innen høyere utdanning i Tyskland og Norge.
Den første kinesiskspråklige boken om de nordiske velferdsmodellene lanseres 25 mai på Fudan University i Shanghai.
Tirsdag 11. mai arrangerte Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) sitt årlige fagseminar i Litteraturhuset. De frammøtte fikk høre tre innledere med hver sine innfallsvinkler til utlendingsnemdas framtid, før politikere fra fem av stortingspartiene fikk slippe til og debattere. Professor Per Lægreid fra Institutt for Administrasjon og Organisasjonsvitenskap var en av innlederne.
Det første nummeret av Nordiske organisasjonsstudier (NOS) fra den nye redaksjonen i Bergen er nå utgitt.
Det tilbys praktisk pedagogisk utdanning (PPU) med historie høsten 2010.
Det samfunnsvitskaplege fakultet er det fakultetet ved UiB som har flest søkjarar i årets opptak.
kantinen utvider åpningstidene i eksamensperioden!
En rekke ledende internasjonale fattigdomsforskere møtes til debatt om hvordan vi tenker og snakker om fattigdom og ulikhet.
Universiteter føler selv at de har en stor grad av selvstyre. Men dette utelukker ikke at kontrollen er sterk.
Med stor sorg har venner og kolleger i Bergen og Norge fått beskjed om at dr.polit Francis Appiah døde etter et kort sykeleie den 23. april i Accra i Ghana.