Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Omtale av boka "The Ashgate Research Companion to New Public Management" av Per Lægreid og Koen Verhoest på nettsidene til Esade Law and Business School. Per Lægreid og Tom Christensen er redaktørar av boka som nylig blei utgitt på forlaget Ashgate.
Endringer i kvinneandelen i det lille toppsjiktet har liten betydning for hva slags likestilling vi får i samfunnet generelt. Viktigere er det at det i Norden er mulig å være alene med omsorgen for barn uten å samtidig bli fattig. Dette skriver Anne Hege Henden Strand og Kari Wærness i dagens kronikk i Bergens Tidende (26/01-2011)
New article by Steinar Askvik, Ishtiaq Jamil (UiB) and Tek Nath Dhakal (Tribhuvan University). The article is published in International Political Science Review.
Vi står i dag fremfor en ny internasjonal matkrise. Mange fattige lands regjeringer kommer ikke til å gjøre noe. Folk vil sulte, folk vil rase, men få regjeringer vil straffes politisk.
-Så lenge ingen klarer å komme opp med gode alternativ til kapitalismen er det beste vi kan gjere å vere fornuftige kapitalistar, seier professor Steinar Vagstad.
Stadig flere nordmenn kjøper seg ut av tidsklemma og skaffer seg en au pair. Ordningen er først og fremst en avlastning for kvinner, ifølge ny bok.
E-boken er kanskje det første nye «mediet» som har potensial for å ikke forenkle og fordumme, men å kommunisere berikende.
Nordiske organisasjonsstudier 4/2010 er nå utgitt. Professor Paul G.Roness ved Institutt for Administrasjon og Organisasjonsteori er ansvarlig redaktør. Gjesteredaktører i denne utgaven er Elisabeth Sundin og Malin Tillmar ved Avdelningen för företagsekonomi - Department of Management and EngineeringHelix VINN Excellence Centre.
"Hvordan den norske fiskeriallmenningen ble privatisert. Om Bjørn Hersougs forskningsmetode" er tittelen på bokessayet av Professor Gran i siste nummeret av Norsk Statsvitenskapelig Tidsskrift i 2010.
Jostein Gripsrud og Hallvard Moe er blant redaktørene for firebindsverket ”The Public Sphere”, utgitt av SAGE Publications.
Tuesday 22. February 09.00-11.00 Department of Geography M744