Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Journalistikken er satt under press og må grunngi sin eksistens. Løsingen er å vise til samfunnskontrakten, mener professor i medievitenskap Martin Eide.
Journalistikken er sett under press og må grunngje sin eksistens. Løysinga er å vise til samfunnskontrakten, meiner professor Martin Eide.
Ny artikkel av Per Lægreid og Tom Christensen i European Political Science Review.
The Interactional Organisation of Location-based Gaming
Striden om nettnøytralitet spisser seg til i USA, og Norge er ikke langt etter, skriver Sven Egil Omdal i Vox Publica.
Teknologiledelse er et av etter- og videreutdanningsemnene som tilbys på Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap. - Studiene har gitt meg et bredere perspektiv, sier student Pål Øia i en artikkel på Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) sine websider.
Tirsdag 16. februar mottok professorene Tommy Staahl Gabrielsen og Arild Aakvik pris for beste forelesere fra fagutvalget ved Institutt for økonomi.
Artikkel av Thor Øivind Jensen ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap. "Brukernes røst om medisiner – gjensyn med en undersøkelse om pasienterfaringer fra 1979" er publisert i første utgaven av Tidsskrift for psykisk helsearbeid 2011.
HiperBarrio ble i 2009 tildelt Prix Ars Electronica, prisen tildeles hvert år i flere kategorier. HiperBarrios vant prisen i kategorien ”Digital Communities”.
Nå som vi har tilgang til mengder av data, hva skal vi gjøre med dem, spør Nick Diakopoulos i en artikkel i Vox Publica.
Ny bok av Kjetil Børhaug ved institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap. Medforfattere er Ingrid Helgøy, Anne Homme, Dag Øyvind Lotsberg og Kari Ludvigsen ved Uni Rokkansenteret og Høgskolen i Bergen.
Ny artikkel av Professor Thorvald Gran i Journal of Institutional Economics, publisert av Cambridge Journals. Artikkelens fulle tittel er "John Searle on the concept of political power, the power of states and war-making: why states demand a monopoly of the organisation and use of soldiers".
Eit vestlandsk nettverk for forsking på IKT og medier vart etablert i Bergen sist veke. Det nye nettverket skal stimulera til regionalt samarbeid om forsking på IKT og medier gjennom møteverksemd og pengestøtte.
Antall au pairer i Norge er tidoblet på ti år. Filippinske kvinner er blitt likestillingarbeidere, mener forsker Mariya Bikova
Forskeren og verdensborgeren Stein Rokkan markeres og hedres med egen konferanse i Vinterfestuka i hjembyen Narvik.
Notatet er skrevet av Per Lægreid og Anne Lise Fimreite ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap/Uni Rokkansenteret, sammen med Philippe Bezes og Patric Le Lidec ved National Center for Scientific Research (CNRS,CERSA), Paris.
Førsteamanuensis Thomas Ågotnes har redigert en samling av arbeider innen kunstig intelligens (KI) fra unge forskere.
Professor Elisabeth Eide og postdoktor Kaarina Nikunen, Universitetet i Tampere, Finland har redigert Media in Motion.