Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Edvard Hviding and Knut Rio have just published a new anthology entitled "Made in Oceania. Social Movements, Cultural Heritage and the State in the Pacific"
Boka kartleggjer og analyserer korleis denne filmen har funne vegen til ei rekkje ulike kulturelle uttrykksformer, som avisreportasjer, fjernsynsprogram, kunstverk, spelefilmar, romanar, og museumsinstallasjonar.
Det er bedre å konfrontere og kritisere enn å fortie ideer man anser som skadelige, mener Aftenpostens kultur- og debattredaktør Knut Olav Åmås.
En av våre journalistikkstudenter - Sindre Skrede - er i disse dager med på et spennende tokt med RV Knorr.
A new student exchange/study abroad opportunity will take place in Shanghai, China, for the spring semester 2012! This is an exciting opportunity for students wanting to gain valuable knowledge about Chinese politics, society, culture and language, as well as about China’s influence in the world in the age of globalization. Application deadline is 31 October.
Våren 2012 får studenter som skal på utveksling mulighet til å ta ett semesters studier ved Fudan University i Shanghai. Søknadsfrist er 31. oktober.
Nytt av året er Sampolkino, filmvisninger for studentar og tilsette knytt til samanliknande politikk.
Professor II ved instituttet Deborah Brautigam har publisert en artikkel i Journal of International Development
Espen Dahle disputerer den 19.08.2011 for ph.d.-graden ved universitetet i Bergen med avhandlingen. ”Democratic Conditionality and the Democratisation of Eastern Europe. A study of the effect of the European Union on competitive authoritarian regimes”
Institutt for Samanliknande politikk og Studentersamfunnet i Bergen samarbeidar om arrangementet "Fadderuken: Valgkampen etter 22.7". Tysdag 16. august, kl 19.00.
Nordiske Organisasjonsstudier (NOS) nr. 2/2011 er nå publisert.Tidsskriftet er en viktig flerfaglig arena for utveksling av forskningsresultater og kunnskaper om studiet av organisasjoner innenfor en nordisk ramme.
Boka Risk Management Trends, redigert av Giancarlo Nota, blei publisert i juli 2011. Peter Lango, Lise H. Rykkja og Per Lægreid frå institutt for adm.org. har delteke med kapittelet 'Organizing for Internal Security and Safety in Norway'.
Artikkel av Lise H. Rykkja, Per Lægreid og Anne Lise Fimreite i Critical Studies on Terrorism.
Per Lægreid, Anne Lise Fimreite og Lise H. Rykkja har blitt intervjua av Bergens Tidende i to artiklar opp mot terrorhandlingane den 22.juli.
Ny artikkel av Tom Christensen, Anne Lise Fimreite og Per Lægreid i Administration & Society.
I en ny kronikk i Global Dialogue, tidsskriftet til International Sociological Association, kommenterer Alf Nilsen suspenderingen av førsteamanuensis Rod Thornton ved Universitetet i Nottingham.
Sultkatastrofen på Afrikas horn viser hvor mye det haster med effektive tiltak mot klimaendringer. Les kronikken av post doktor Jill Johannessen.
Everyone at the Department of Comparative Politics (sampol) are looking forward to the start of the semester and, not least, meeting all the new students in August! This year, the new students of comparative politics are wished welcome with a brand new programme for the kick-off week.