Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Master i samfunnsøkonomi Simen Ulsaker vann Konkurransetilsynet si årlege konkurranse om beste masteroppgåve
Professor Terje Tvedt har fått en strålende mottakelse av sin bok om Nilen. Forfatteren befester sin posisjon som en suveren formidler.
Institutt for geografi tilbyr i samarbeid med etter- og videreutdanningen et nytt nettbasert kurs på i ressursforvaltning.
I høve professor Knut Bjørn Lindkvist sin 70-års dag, arrangerte Institutt for geografi seminaret «Footprints of economic geography: Research, Policy and Implementation».
Om sentralisert IT-støtte og IT-forsking. Professor Bjørnar Tessem meiner sentralisert IT-støtte ved UiB ikkje fungerer. IT-direktør Thomas Evensen svarer.
Studentene Aasmund Berge Endresen, Krister Kvaavik og Fredrick Tønsvoll Mortvedt har utviklet et system for overvåking av klima.
I siste nummer av Uniped har Lars Nyre et debattinnlegg kalt "Læraren veit best!".
Mediene har en presseetisk forpliktelse til å lage dokumentarer og reportasjer i fremtiden som er mer dekkende for 22. juli-massakren enn det vi hittil har sett.
Forskningsgruppens Jonas Linde har en ny publikasjon med Gissur Ó Erlingsson i tidsskriftet Governance.
Førsteamanuensis ved Institutt for sammenliknende politikk, Jonas Linde, har sammen med Gissur Ó Erlingsson en ny publikasjon i tidsskriftet Governance.
Innlegg frå Kristin Reichborn-Kjennerud, Per Lægreid og Åge Johnsen i Dagens Næringsliv.
New paper from Tom Christensen, Mathias Johannessen, and Per Lægreid in Journal of Contingencies and Crisis Management.
Håvard Haarstad har redigert en bok om naturressursforvaltning i Latin-Amerika, publisert på forlaget Palgrave Macmillan.
Institutt for sosialantropologi har ledige stillinger som undervisningsassistenter våren 2013.
Kunnskap om aldring, familiebånd og velferdspolitikk i fokus i nytt forskningsprosjekt.
Professor Stein Kuhnle er nylig utnevnt til medlem av Advisory Committee for stiftelsen Scientific Foundation Norden Centrum i Polen.
-Høyres argumenter for fjerning av formuesskatt er dårlige, mener Bjørn Sandvik.
Samson Abebe Bezabeh is going to present his trial lecture, Thursday 13 December and is to conduct the public defense of his Ph.D. thesis Friday 14 December.