Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Institutt for sosialantropologi feiret 50-års jubileum for instituttseminarene 30. mai
Studentane på INFOMEVI171 har brukt vinteren på å laga sju webseriar innafor sjangrar som film noir, mockumentary, action og spenning.
Professor Anne Lise Fimreite har skrevet om "Endring og ledelse" i offentlig sektor i siste nummer av Stat og styring.
Hva om moderniteten ikke først var vestlig og så ble global? Det er ett av spørsmålene Alf Gunvald Nilsen stiller i siste utgave av Sosiolog-Nytt med innlegget Sosiologiens Vankunnskap.
Hallvard Moe er medredaktør for et ferskt spesialnummer av tidsskriftet Information, Communication & Society om valgkamper og bruken av sosiale medier.
Ved Institutt for sosialantropologi er det ledig to 100%-stillinger som undervisningsassistenter for høstsemesteret 2013 i 4 måneder, fra 15. august til 15. desember.
New article from Tom Christensen, Per Lægreid and Lise Hellebø Rykkja in Journal of Contingencies and Crisis Management.
Meningsmålingene presenterer velgernes dom med desimalpresisjon, og kommentariatet tolker flittig. Men hvor mye kan vi egentlig stole på meningsmålingene?
Journalistiske idealer formulert av bransjen selv spiller en viktig rolle, men publikums og kildenes kvalitetskriterier teller også.
Professor Paul G. Roness gikk bort om morgenen 17. mai. Les minneord fra kollegaer og venner i Bergen og Oslo her.
-Støtten rasjonaliserer bort bønder og gårdsbruk, forringer kulturlandskap og miljøgoder og stimulerer til produksjon av standardiserte, volumbaserte varer.
Det akademiske tidsskriftet Communication Management Quarterly (CM) har nettopp publisert eit spesialnummer om "Trust in the media across Europe".
BECCLE sto denne uken som arrangør av den årlige konferansen for CLEEN-nettverket
Ekfrase tar sikte på å være det ledende vitenskapelige tidsskriftet for studier av visuell kultur og estetiske uttrykk i Norden.
Professor Per Lægreid vart intervjua om 22.juli og FAD i "På Høyden".
Forskere ved instituttet har stor kompetanse på valgsystemer, meningsmåling og politiske partier
The Bergen Social Anthropology Seminar (BSAS) at the Department of social anthropology is celebrating its 50th anniversary in 2013! 30 May is therefore devoted to celebrate and discuss this long-standing series.
Mathew Akkanad Varghese is going to present his trial lecture and is to conduct the public defense of his Ph.D. thesis Wednesday 22 May.