Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Etter åtte år som rektor, er Sigmund Grønmo no tilbake ved Det samfunnsvitskaplege fakultet. I haust underviser han i metode: - Det er kjempefint å vera tilbake.
14.juni mottok heile 16 studentar heder for innlevert masteroppgåve, på instituttet sin årlege rosefest.
«Ofte vil bransjer samarbeide bak kulissene og være enige om ikke å gjøre noe med kritikkverdige forhold, og dermed ødelegge valgfriheten.»
Professor Per Lægreid vert intervjua av Vårt Land i samband med ny rapport frå UNI Rokkansenteret om belønningssystemet i det norske helsevesenet.
Eit nytt masteremne vart denne hausten lansert på Institutt for geografi. Det heiter GEO007 Walk a Fjell.
Hogne Lerøy Sataøen og Marianne Nikolaisen Solbakk med ny artikkel i MAGMA tidsskrift for økonomi og ledelse.
Ralf Kirchhoff disputerer fredag 6. september 2013 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen “Tyske sykehusleger i Norge i et institusjonelt perspektiv”.
Forskargruppeseminar leia av Svein Michelsen 23.08.13 klokka 10.15-12.00
Mye makt og lite innsikt. Ingen god kombinasjon hos norske politikere som ivrer etter å sette spor etter seg, uttaler Per Lægreid til NRK.
Quiz, rebusløp, forelesninger og boller stod på programmet da instituttene ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet arrangerte fagdag for de nye studentene fredag 16. august.
Stat og styring refererar frå årets Statsviterkonferanse med innlegg frå Per Lægreid og Kristin Rubecksen.
Siden de rødgrønne overtok makta har det norske byråkratiet vokst kraftig. Staten ansetter flere byråkrater for å kontrollere hverandre, sier professor Per Lægreid.
Dr HUSSEIN ALI AGRAMA University of Colorado 30.8.2013 13.15 Seminar room 843, 8th floor,Fosswinckelsgt. 6
Open lecture with Assistant Professor Ruth Mas University of Colorado 29 August 13:15 - 14:45
Open lecture with Associate Professor Hussein Ali Agrama University of Chicago Bergen Resource Centre for International Development, Jekteviksbakken 31 28 August 10:30 - 12:00
Market, Culture, and Micro-Business in Insular Southeast Asia
Et utvalg nedsatt av Regjeringen skal innen utgangen av 2014 gjøre en vurdering av hvordan finansiering innen universitets- og høyskolesektoren bør gjøres i framtiden.
Forskergruppen Kunnskap, Politikk og Organisering (KPO) inviterer til oppstartsseminar førstkommende fredag 16.08.13 med innlegg frå Oddgeir Osland, leder ved Senter for profesjonsforskning (SPS) ved Høgskolen i Oslo og Akershus