Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Gruppe for trygdeøkonomi ved Universitetet i Bergen har fått svært gode skussmål for sine aktivitetar dei siste fem åra i ei fersk evaluering. Internasjonalt forskingsnettverk og høg kvalitet på forskinga vert trekt fram i den eksterne evalueringa.
Etableringen av Sametinget ved lov i 1987 har gitt den samiske befolkningen en helt spesiell politisk stilling i Norge, som medlemmer av to politiske systemer - det samiske og det norske.
Det er vanskelig å beskrive relasjonen mellom norske medier og Facebook på en annen måte. Vi elsker trafikken de sender til oss. Vi hater at de stikker av med pengene.
På det tradisjonelle vinterseminaret til Sosiologiforeningen vant artikkelen til Rune Sakslind og Ove Skarpenes prisen for for beste ikke-norskspråklige artikkel 2014.
Den europeiske virkeligheten rykker stadig nærmere, og media kan ikke se seg fornøyd med at debatten foregår på sosiale medier eller i nettavisenes kommentarfelt.
PhD Kaja Reegård har publisert en ny artikkel i Vocations and Learning.
Jeg hadde lyst til å forbedre engelsken min, samtidig som jeg ville dra et sted som ikke var preget av store shopping-gater og en haug med turister. En liten by nord i Wales var derfor helt perfekt!
50-års jubileet for grunnleggingen av UiBs Institutt for sosialantropologi vil bli feiret med en spesiell seminarserie.
Jeg har studert et semester geografi og sosiologi på Université de Nantes i Nantes, vest i Frankrike. Vurderer du å reise hit på utveksling? Vær innstilt på hardt arbeid, mye forvirring og at du blir veldig flink i fransk!
Postdoktor Miia Bask har publisert en artikkel i Social Indicators Resarch som handler om velferdsproblemer over tid.
Trygdeforskningsseminaret 2014 ble arrangert 1.-2. desember i Bergen med ca. 90 deltakere. Seminaret bestod av både inviterte foredragsholdere fra inn- og utland, samt parallelle sesjoner med bidragsytere fra det norske trygdeforskningsmiljøet.
Frankrikes blodige kolonihistorie og sekulær politikk kan ha utløst terrorangrepet i Paris, sier Førsteamanuensis Jan Oskar Engene i en kommentar til Fædrelandsvennen den 10. januar.
Ved Institutt for geografi Universitetet i Bergen, har vi gleda av å tilby ei stilling som stipendiat for 4 år. 25 % av samla tilsetjingstid er arbeidsplikt som skal utførast ved instituttet.
Celebrations launch meeting
Have you ever wondered why and how the public administration varies across countries? How is the public administration organized in e.g. Germany versus Norway? Is it any different from the United Kingdom?
Lokal forvaltning av skog blir i økende grad sett på som en viktig komponent innen miljøstyring. I den indiske delstaten Uttarakhand har en reformprosess ført til at de kvasi-tradisjonelle skogrådene har blitt obligatoriske i hver landsby. I dette doktorgradsprosjektet ser jeg på hvordan forskjellige aktører (staten, NGOer og den rurale befolkningen) ser på og prøver å påvirke reformprosessen,... Les mer