Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Mens Bergen nøt en uke med solrike dager og sommervær, reiste jeg og syv andre stipendiater til Ny-Ålesund på Svalbard, verdens nordligste landsby som ligger ved 79 grader nord. Vi ville lære om en kombinasjon av fjernmåling og geofysiske feltmetoder som kan brukes til å finne ut mer om hva som skjer på og under jordens overflate.
Post. Doc. Vegard Jarness' article on the link between class-structured lifestyle differences and social closure, will be published in the forthcomming issue of Sociology.
Ei ny bok om samfunnsfagdidaktikken er no ute. Boka rettar seg mot lærarstudentar og andre som er opptekne av korleis samfunnsfagforståing kan formidlast til unge menneske.
Velferdsstatar, arbeidsmarknader, politiske parti og samanliknande politisk økonmi står i fokus for Georg Picot som vart ønskt velkomen som førsteamanuensis ved Institutt for samanliknande politikk denne månaden.
Ein post-doc. og ein nyutnemnd professor har fjorårets høgste publiseringspoengsum ved Institutt for samanliknande politikk. Ein av dei var universitetets sjuande mestpubliserande i fjor.
Ekspertkunnskap innen datateknologi er en kjempefordel for journalister, og uunnværlig for neste generasjons gravende journalistteam.
En økende trend i norske avishus er å kamuflere reklame som nyheter. Resultatene fra et nytt surveyeksperiment tyder på at denne typen reklame kan få folk til å stole litt mindre på journalistikk.
Kapitalisme og ulikhet står på agendaen når Sampolkonferansen markerer sine 30 første år i september.
Torsdag 20. august held professor Rune Jansen Hagen innlegg om svensk bistandspolitikk. Hagen meiner den svenske bistanden kan konsentrerast ytterlegare med større overføringar til FN, The Global fund og Verdensbanken.
- Det er i land som India at løsninger på våre felles klimautfordringer må utvikles, srkiver Nielsen sammen med kollegaer fra NIBR og NUPI.
Fadderuka ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ble avsluttet med fest og prisutdeling på lørdag. En uke full av rebusløp, film, pengeinnsamling, fotball og fest er forbi - nå venter den nye studiehverdagen.
Professor Terje Tvedt har mottatt International Water History Assosiation (IWHA) sin pris for fremragende forskning for 2015.
Bikova bidrar i utgivelsen "Migrant Domestic Workers and Family Life. International Perspectives" med kapittelet "Au pair Arrangement in Norway and Transnational Organization of Care".
Bidragene 'Lokal likestilling og transnasjonale omsorgsrom' av Lise Widding Isaksen og 'Au pair migrasjon i likestillingsparadiset' av Mariya Stoyanova Bikova blir nå del av pensumet ved NTNU.
I tre puljer fekk dei faddergruppene til årets nyinnrykk av bachelorstudentar omvising på Institutt for samanliknande politikk fredag 14. august.
Gjennom emnet Politisk idéhistorie vil studenter bli kjent med sentrale politisk begrepers tilblivelse og historie. Det gir en bedre forståelse av begrepenes betydning(er) og gjennom det også en bedre forståelse av dagens politikk både her hjemme og i verden rundt oss.
Kristoffer Chelsom Vogt har publisert en artikkel i tidsskriftet Work, Employmnent & Society. Her kritiserer han teorier om det post-industrielle samfunn for upresise fremstillinger av sosial endring.
På Storøyen utenfor Bergen ble det denne uken satt halsbånd på en geiteflokk. De 10 geitene tilhører Bergen Kystlag, men er på lån til et forprosjekt som går frem til oktober.