Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Er du nysgjerrig på geografistudiet? Når UiB inviterer elever til Åpen dag 8. mars, står Marikken Wullf Wathne og Max Koller klare til å gi smakebiter på hva vi er opptatt av på Institutt for geografi.
Elevar frå Sandsli vidaregåande skule fekk eit allsidig innblikk i samfunnsøkonomien med hjelp av eksperiment og fleip eller fakta.
- Alle de personlige historiene er det beste med presentasjonen, forteller Ola Stangeby som går Afrika-linjen på Bømlo folkehøgskole. Han er en av mange elever som i vinter får bedre kjennskap til det antropologiske feltarbeid, studiemuligheter og hva man egentlig kan bli med sosialantropologi i bagasjen.
Arvid Hallén takker 1. mars av som administrerende direktør i Forskningsrådet. Nå skal han blant annet være styreleder og bidra i utviklingen av Høgskulen på Vestlandet. Fra studietiden sin husker han det gode studiemiljøet på sosialantropologi og forelesninger med selveste Fredrik Barth.
Med støtte fra Forskningsrådet skal grafikkselskapet Vizrt og Universitetet i Bergen samarbeide om å lage et verdensledende verktøy for online videoredigering.
Folk har liten tiltro til at norske journalister er upartiske. Mistilliten er sterkest blant velgere på høyresiden og blant folk som er innvandringskritiske. Kronikk av Kjersti Thorbjørnsrud og Hallvard Moe i Aftenposten.
Mobiltelefonen er blitt journalistens viktigste arbeidsverktøy. Ved Universitetet i Bergen er nye teknologier integrert i de profesjonsorienterte studiene.
Tre prosjekter ved Infomedia får støtte fra RAM. Postdoktor Synnøve Lindtner og stipendiat John Magnus Dahl skal forske på hvordan seerne opplever, fortolker og bruker SKAM.
"Fake news" er skjellsordet som brukes om oppspinn, meninger vi ikke liker og slurvete journalistikk. Men hva er egentlig falske nyheter?
Denne uken publiserte NOKUT det årlige studiebarometeret, som måler hva studentene synes om studietilbudet sitt. Masterprogrammet i sosiologi kommer best ut ved Universitet i Bergen.
Johannes Hjellbrekke and Olav Korsnes have recently published an article in Sociologica. The article is available online at Italian Journal of Sociology.
Kristoffer Chelsom Vogt recently published an article in Current Sociology about "The concept of the work situation in class analysis".
Vegard Jarness var invitert som "guest speaker" på workshopen arrangert i samarbeid med at Michèle Lamont er utnevnt til æresdoktor ved Amsterdam-universitetet.
Film and the Ethical Imagination. First book to present a unified theory of what a visual ethics might involve.
Delingsøkonomiutvalet foreslår at delingsplattformer som Uber, Airbnb og andre bør underleggjast ein generell rapporteringsplikt til skattemyndigheitene, og foreslår ei forenkla skattehandsaming av småinntekter frå tenesteyting i delingsøkonomien.