Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

På ein stor konferanse om hav, framtid og berekraft i New York neste veke vil Universitetet i Bergen leggje fram konkrete forslag for å møte FN sine berekraftsmål.
Hva er status på ulikhetene i Norge anno 2017? Og på hvilke områder er det størst ulikhet i Norge i dag?
Orest Masue has alongside with Professsor Steinar Askvik published a new article in : "International Journal of Public administration". The article investigates if school committees are a source of empowerment using insights from Tanzania.
17 masterstudentar leverte masteroppgåvene sine i geografi innan fristen 15. mai. I samband med avsluttande mastereksamen skal dei presentere oppgåvene sine i juni. Presentasjonane er opne for alle interesserte.
Høyre- og Frp-velgere stoler ikke på ­Klassekampen, viser funn fra spørre­undersøkelsen Norsk Medborgerpanel, skriver Klassekampen. Les intervjuet med instituttets Erik Knudsen, Eirik Vatnøy og Magnus Hoem Iversen.
Det automatiserte reiseregningssystemet Travelogue, utviklet av studenter på informasjonsvitenskap ved UiB, er blitt tildelt en million i støtte fra Norges Forskningsråd sitt prosjekt for innovasjon og entreprenørskap, STUD-ENT.
Det foreligger ved utgangen av fristen 15. mai 2017 to nominasjoner av leder og nestleder for Institutt for informasjons- og medievitenskap for valgperioden 2017-2021.
Professor Hakan G. Sicakkan ønsker å styrke forskningen på migrasjon og transnasjonalitet i Bergen som en del av satsingsområdet Globale Samfunnsutfordringer i UiBs strategi for 2016-22.
Da får du en ny sjanse her.
Det samfunnsvitenskapelige fakultet vil bidra sterkt innenfor alle de tre pilarene som utgjør satsingsområdet globale samfunnsutfordringer: Global helse, ulikhet og migrasjon.
Dårlig kommunikasjon er et større problem for Europa enn dårlig økonomi.
- Vi håper at vårt arbeid i Vanuatu virkelig har formidlet kompleksiteten og mulighetene i samfunnsutvikling og kulturell endring, sa Knut M. Rio i sin takketale da han og Annelin Eriksen mottok pris for sin forskning i Stillehavet.
Høyesterettsdommer og årets æresalumn, Magnus Matningsdal, satt ikke bare på lesesalen i studietiden – han spilte også fotball på UiB-laget «Jæren stein og grus».
Professor på sosiologisk instiutt, Hans-Tore Hansen, er et av medlemmene i et regjeringsoppnevnt utvalg
Det blir valg av instituttleder og nestleder ved Institutt for informasjons- og medievitenskap i perioden fredag 9. til mandag 12. juni 2017.
Tall fra Samordna opptak viser at de nye mediefagene i Media City Bergen er blant de mest populære studiene ved Universitetet i Bergen.
Professor på sosiologisk institutt, Atle Møen, hadde denne helga ein kronikk i BT: Er det islam som driv unge menn til terror, eller er det heller eit opprør frå utstøytte og fornedra unge menn?