Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

CET gratulerer Anand Bhopal, Esmeralda Colombo og Siddharth Sareen som nylig har fått finansiering gjennom CET Akselerator såkornsmidler.
Det nye masterprogrammet tar for seg hvordan forskere, politikere, lovgivere og andre samfunnsaktører sammen kan bidra til en mer bærekraftig verden.
SFI MediaFutures, Forskningssenter for ansvarlig medieteknologi og innovasjon ble offisielt åpnet med en koronavennlig og digital festsending.
Danningsemnet Global helse: Etikk, politikk og menneskerettigheter ved UiB set fokus på pandemiar og universitetet si rolle i komplekse og uoversiktlege samfunnsutfordringar.
The Centre for Economic Policy Research (CEPR) is a network of economists who collaborate through the Centre on a wide range of policy-related research projects and dissemination activities.
Hvordan vurderer og rettferdiggjør beslutningstakere i barnevernet, fylkesnemndene og domstolene adopsjon uten samtykke?
Hvilken støtte tilbyr barnevernet til mødre og nyfødte babyer som er i sårbare situasjoner?
Professor Zuzana Murdoch ved institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap er medforfatter i ny artikkel med tittel “Legitimacy crises and the temporal dynamics of bureaucratic representation” i tidsskriftet Governance.
Per Lægreid er medforfatter i ny artikkel i tidsskriftet International Journal of Public Administration om bruken av digitale verktøy i sentralforvaltningen.
– Angrepet på Kongressen var på ingen måte overraskende. Egentlig fryktet jeg at det ville skje mye før. Det sier professor i Sammenliknende politikk ved UiB, Elisabeth Ivarsflaten.
I et nytt notat fra Ivar Bleiklie, Svein Michelsen og Martina Vukasovic fra forskningsgruppen Kunnskap, politikk og organisering (KPO) ved institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap sammen med forskere fra NIFU analyserer de hvordan målene til strukturreformen ble til, formulert og tolket.
Utviklingsstøtten hjelper de to tidligere masterstudenter med å videreutvikle seg som manusforfattere.