Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Bergen kommune, IT‐ekspertene Avenir, Høgskolen i Bergen (HiB), Universitetet i Bergen (UiB) og sterke lokale IT‐miljøer går sammen for å gjøre Bergen til et kraftsenter for utnyttelse av Open Source i ut- viklingen av fremtidens IT‐løsninger.
Stian Hafstad, som er student på tredje året ved Bachelor-programmet i Film & TV ved Institutt for informasjons- og medievitenskap har lagt ut filmen "Nemesis" på YouTube. Filmen er nå lastet ned av over 63 000 på YouTube og deltar også på kortfilmfestivalen i Grimstad.
– Mangelen på identitet i norsk mat er oppsiktsvekkende i europeisk sammenheng, sier førsteamanuensis Thor Øivind Jensen. Han er en av flere forskere ved UiB som forsker på Slow Food.
Stortingsvalget i 1965 gjorde at Stein Kuhnle begynte å studere sammenliknende politikk.
Når medienes avtaler med Norges Fotballforbund inngås, synes presseorganisasjonene å være både viljeløse og handlingslammet skriver professor Knut Helland på Aftenposten. no.
"Fremtidens Mediebilde" - Gjesteforelesning med Eirik Solheim fra NRK Beta er nå lagt tilgjengelig på nett.
På Fredagsseminaret 20. mars holder Terje Rasmussen foredrag om Internett som en brukerskapt teknologi og diskuterer Internet governance. Dag Elgesems kommentarinnlegg tar opp nettkommunikasjonens demokratiske potensial.
Kan asyløskeren bli en god statsborger? Asylpolitikken i ulike land er ikke avhengig av verken dagligdagse politiske hensyn eller den internasjonale flyktningkonvnesjonen.
The Management of Natural Resources, Knowledge and Identity on the Eastern Black Sea Coast.
Post.doc Ragnhild Muriaas ved institutt for samanliknande politikk har publisert artikkelen "Local Perspectives on the 'Neutrality' of Traditional Authorities in Malawi, South Africa and Uganda" i Commonwealth & Comparative Politics nr 1 2009
Halvparten av de kvinnelige studentene og en av tre menn er redde for å ikke greie utdannelsen de er i gang med.
Dette svarte Ida Margrete Ryssdal på spørsmål om ho hadde fått nytta adm.orgutdanninga si i jobban sin ved NAV Hordaland. Ho var ei av innleiarane på Fagkritisk dag ved institutt for adm.org, som hadde Arbeidsliv som tema.
Professor emerita ved Sosiologisk institutt, Kari Wærness, blir hedra med den høgthengande "Meltzerfondets ærespris for fremragende forskning".
Scandinavian Consortium for Organizational Research (SCANCOR) ved Stanford University, California, har siden 1987 vært en viktig ressurs for norske og skandinaviske organisasjonsforskere.
Professor Brian McNair fra University of Strathclyde i Glasgow gjestet i mars instituttet med en rekke gjesteforelesninger. Blant annet holdt han forelesning på stabsseminaret hvor han presenterete sin nyeste bok om journalistikk på film.
Denne uken er tre gjesteforskere installert ved Institutt for økonomi.
Louis Dumont’s concept of hierarchy continues to inspire social scientists. Using it as their starting point, they contributors to this volume introduce both fresh empirical material and new theoretical orientations.