Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

To tipendiater skal bygge en videovegg med en oppløsning på hele 11520x3240 punkter, eller rundt 37 megapikslers oppløsning.
Samfunnsøkonomar ved UiB meiner økonomiprofessor Torberg Falck trekkjer feil konklusjon når han meiner differensiert studieavgift vil vere meir rettferdig enn dagens subsidieordning.
UiB er første vertsinstitusjon for 23 studenter som skal gjennomføre Erasmus Mundus European Master in System Dynamics. Programmet har offisiell åpning 26 august.
Elisabeth Eide og Terje Skaufjord har krysset Pakistan fra hjørne til hjørne. De har opplevd bomber og sorg, vandret i årtusengamle ruiner og dykket ned i intrikate politiske rivaliseringer.
Paola Mattei is a University Lecturer in Comparative Social Policy and Fellow of the European Studies Centre, St Antony's College, Oxford University. She has previously held postdoctoral research fellowship appointments at the University of Bremen, Germany, and London School of Economics
Det andre nummeret av Nordiske organisasjonsstudier (NOS) fra den nye redaksjonen i Bergen er nå utgitt. Ansvarlig redaktør er Paul G.Roness ved Institutt for Administrasjon og Organisasjonsteori.
Ny publikasjon av Paul G. Roness og Vidar W.Rolland. Artikkelen er utgitt på International Journal of Public Administration av forlaget Routledge.
Kollisjonstest av teorier ble retningsbestemmende erfaringer for Gunnar Grendstad.
Global moments are breakthrough events that change people’s lives and their futures. They are developments that typically call for significant adaptation leading to new forms of cooperation or conflict.
-Hardangerstriden er resultatet av et klimapolitisk feilgrep, sier Sigve Tjøtta. Les kronikk.
Stipendiater jobber med å utarbeide et sett med retningslinjer for bruk av sitatretten blant norske dokumentarfilmskapere.
Institutt for Sosialantropologi ønsker alle studenter velkommen til et nytt semester.
The Standing Group on Regulatory Governance of the European Consortium for Political Research awarded its second Giandomenico Majone Prize during its third biennial Conference held at the University College in Dublin, June 17-19. The prize commetee, composed of Prof. Per Lægreid (University of Bergen) Chair, Prof. Bronwen Morgan (University of Bristol) and Prof. Kutsal Yesilkagit (University of... Les mer
Linda Sangolt ved Instituttt for Administrasjon og Organisasjonsvitenskap er redaktør av den nylig utgitte boken "Between Enlightenment and Disaster - Dimensions of the political Use of Knowledge". Boken er nummer 19 i serien Philosophy and Politics utgitt på forlaget Peter Lang Publishing Group.