Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Professor Edvard Hviding er tildelt Solomon Islands Medal for sin mangeårige innsats i forsknings- og utdanningssamarbeid med Solomonøyene.
Les intervjuet med professor Barbara Wasson om barn og teknologi. Lærer barn bedre på denne måten?
-Tine misbrukar sin posisjon som dominerande aktør, seier professor Tommy Staahl Gabrielsen.
Konferansen ”The Age of Uncertainty: Climate change, water systems and social development” som arrangeres ved Universitetet i Bergen 16. – 18. februar, diskuterer forholdet mellom vann, sosial utvikling og miljø, med særlig vekt på hvordan klimaendringer påvirker vannsystemer og samfunnsutvikling. Konferansen vil finne sted på Studentsenteret i Egget, og er åpen for alle interesserte.
Stian Hafstad og Christer Larsen opprettet for to år siden kanalen PistolShrimps på YouTube, siden den gang har de laget 40 videosnutter.
Professor Bjørnar Tessem er involvert i forskningsprosjekt på Fiskeridirektoratet. Her kan du lese om bakgrunnen for prosjektet.
Boken om Henrik Wergeland - Religionskritikeren og trosfrihetsforkjemperen, er skrevet av Linda Sangolt ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap og publisert på Novus forlag.
Hva gjør NRK på nett, og hva bør en allmennkringkaster gjøre?
Elisabeth Eide er en av tre redaktører bak boken Global Climate – local journalisms (Global Journalism Research Series, vol. 3).
Ny blogg på Vox Publica: Pål Hivand skriver om varsling og ansattes ytringsfrihet.
Nordiske organisasjonsstudier 3/2010 er nå utgitt. Ansvarlig redaktør er Paul G.Roness ved Institutt for Administrasjon og Organisasjonsteori. Abonnenter har tilgang til nedlastbar digital versjon av tidsskriftet.
De eldre har ikke fritt brukervalg om det ikke finnes flere private aktører å velge blant. Bergen kommune er stilt overfor en rekke av dilemmaer når de tar i bruk private leverandører i sin eldreomsorg skriver masterstudent Erlend Steine Lie og førsteamanuensis Karen Christensen ved sosiologisk institutt, UiB
Jostein Gripsrud og Hallvard Moe er blant redaktørene av boka The Idea of the Public Sphere – A Reader, utgitt av Lexington Books.
Stipendiat Torgeir Uberg Nærland forsker på hvordan populærmusikk kan bidra til en bedre forståelse av hvordan demokratiet fungerer.
The pioneering History of Water series brings a much needed historical perspective to the relationship between water and society. The volumes in the series aim to show how history and development – from the birth of civilization to the present day – may be enriched, and new understandings and reinterpretations realised, by a proper awareness of the significance of water. Water issues can only be... Les mer
Professor Stein Kuhnle er nylig valgt inn i Det Kongelige Norske Videnskabers Selskabs Akadem.
For tredje gong arrangerer Institutt for geografi i samarbeid med Bjerknessenteret og Folgefonni Breførarlag populærvitskapleg brekonferanse.
En ny konsesjonsavtale skal sikre TV 2 fortsatt liv som allmennkringkaster. Les kronikken til stipendiat Helle Sjøvaag på bt.no.