Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Internettguruen Clay Shirky passar perfekt inn i si tid. Men har han noko å fara med?
Førsteamanuensis Frode Guribye er valgt til nestleder for perioden 1. januar 2012 - 1. august 2013 .
Kontrakt for oversettelse og utgivelse av Terje Tvedts bok ”En reise i vannets fremtid” er nylig inngått med kinesisk forlag (Tsinghua University Press).
Helga Eggebø beskriver Utlendingsdirektoratets (UDI) rolle i familiegjenforeningsprosesser som invaderende og provoserende i et intervju med ABC Nyheter.
Ved hjelp av tombolaer, kakelodd og foreseggjorte håndarbeid har norske kvinner levert et vesentlig bidrag til oppbyggingen av velferdsstaten. Det hevder Bente B. Nicolaysen i et intervju med Informasjonssenter for kjønnsforskning (KILDEN).
Jo Dugstad Wake and Barbara Wasson won Best Paper Award at mLearn 2011 in Beijing.
Norges Handelshøyskole åpnet i 1936. Geografi var et av fagene det ble undervist i. Axel Sømme ble ansatt i 1936.
Institutt for sosialantropologi utlyser 4 seminarlederstillinger for vårsemesteret 2012. Søkerne bør være viderekommende masterstudenter eller nylig ha fullført master i sosialantropologi.
The NOMA and NUFU programmes are coming to an end. Norwegian and Asian project participants met in Bangladesh to discuss achievements, challenges and the way ahead.
The Master in Public Policy and Governance (MPPG) Program has published a book "Understanding Governance and Public Policy in Bangladesh". The book is jointly edited by Dr. Ishtiaq Jamil, Prof. Salahuddin M. Aminuzzaman, Prof. Steinar Askvik and Dr. Tawfique M. Haque.
Nettutstilling om drikkeglass fra Bryggen i Bergen (1300-1700) - et samarbeid mellom arkeologer og informasjonsvitere
Ann Karin Tennås Holmen disputerte fredag 14.oktober for PhD-graden ved UiB. Hun argumenterer i sin avhandling for at vi enten må godta at politikerne mister kontroll, eller at vi må finne nye insentivstrukturer for å sikre kontrollen. For styringsnettverkene er kommet for å bli
Skolens ansvar for politisk oppdragelse i Norge er veletablert, men lite er kjent om hvordan oppgaven faktisk løses. Det skriver stipendiat Julie Ane Ødegaard i en ny artikkel i Vox Publica sin serie "Ungdom og politikk".
Våren 2012 tilbys for første gang kurset “Chinese Politics in a Globalized World” i regi av Det nordiske senteret ved Fudan University i Shanghai.
Resultatene fra valget på nestleder viser at ingen av de tre kandidatene fikk mer enn 50 % av stemmene. Det skal derfor foretas nytt valg, der kun de to kandidatene med flest stemmer deltar.
Steinar Askvik, Bjarne Espedal og Hallgeir Gammelsæter er redaktører av boken "Kunnskap om ledelse" som er et festskrift for professor Strand ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap.
Dag Erik Berg ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap disputerte 12.10.2011 for PhD graden ved UiB. Aftenposten hadde samme dag en artikkel som omtaler hans arbeid.
Harvard Kennedy School inviterer til informasjonsmøte for å lære om våre programmer, opptak prosedyrer og økonomisk støtte.