Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

In this article, published in Sociology, Julia Brannen and Ann Nilsen examines some methodological issues relating to an embedded case study design adopted in a comparative cross-national study of working parents.
Together with Anne Sofie Roald, Anh Nga Longva has edited a new anthology entitled "Religious Minorities in the Middle East. Domination, Self-Empowerment, Accommodation"
Per Lægreid and Tom Christensen has published a new handbook article in Handbook on the Politics of Regulation.
Mikkel Kristiansen bestemte seg for å ta steget ut i femte semester på bachelorprogrammet. Han valte Wales og den idylliske byen Aberystwyth heilt ute ved kysten.
Professor Thomas Ågotnes har redigert boken sammen med; J. Leite, Universidade Nova de Lisboa, Caparica - P. Torroni, Università di Bologna, - G. Boella, Università degli Studi di Torino - L. van der Torre, University of Luxembourg
Økonomisk globalisering - Produksjonssystemer og sted
For oss er det viktig å ha så nye kurs som mulig, sier Lars Nyre. Derfor har nye medier-studentene i høst lært å lage applikasjoner til smarttelefoner.
En tirsdag morgen klokken 08:46 oppstår en retorisk situasjon i New York. Noen har fløyet et passasjerfly inn i World Trade Center. Et kvarter senere rammer også et annet fly bygningen.
I oktober ble konferansen "Fem år med Nav" avholdt i et samarbeid mellom Norges forskningsråd og Uni Rokkansenteret. Det er nå utgitt et temanummer om evalueringen av reformen. Redaktører for temanummeret er leder av evalueringen Anne Lise Fimreite og leder av modul 2 Jacob Aars.
This new volume in the series Research in Public Policy Analysis and Management is edited by Sandra Groeneveld and Steven Van De Walle. Tom Christensen and Per Lægreid have contributed with the second chapter named "Post-NPM Reforms: Whole of Government Approaches as a New Trend".
Konseptkunstner, politisk provokatør, global stjerne: Med sin frihets- og skapertrang tester Ai Weiwei det kinesiske kommunistpartiets grenser.
Andreas L. Opdahl har redigert boken The Practice of Enterprise Modeling sammen med professorene Paul Johannesson og John Krogstie.
Den 9.-11. november feirar IMER sitt 15- årsjubileum med ein internasjonal konferanse ved UiB. Konferansen er open for alle interesserte.
– Å ikke bli sett på som norsk nok kan gjøre at minoritetsstatusen blir den viktigste identifikatoren til ungdom med minoritetsbakgrunn, sier Mette Andersson til På Høyden.
Sist onsdag fekk SV- fakultet besøk av Arbeidsdepartementet. «Det er svært positivt å sjå det tverrfaglege samarbeidet som finn stad her», seier avdelingsdirektør Ola Ribe.