Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Post Doc Miia Bask har publisert en artikkelen "Externalising and internalising problem behaviour among Swedish adolescent boys and girls" i siste utgave av International Journal of Social Welfare.
Teikneserien, animasjonsfilmen og det verkelege.
Vil du bli glemt av Google? EU-domstolens oppsiktsvekkende dom styrker personvernet, men etterlater mange ubesvarte spørsmål.
- Det har vært gøy. Studentene er dyktige og kommer sikkert til å gjøre det bra når de skal ut i arbeidslivet, sier utviklingsleder Tove B. Knutsen i BT etter at nye medier-studenter fra UIB det siste halvåret har utviklet nye tjenester for mediehuset.
Dommere tar også avgjørelser på ideologisk grunnlag, skriver PhD kandidat Henrik Litleré Bentsen i denne kornikken i dagens BT.
The Department of Social Anthropology in Bergen continues its exciting collaboration projects. Read more about them here!
Over 40 kunnskapsbygg av kulturhistorisk betydning fredes av Riksantikvaren. På listen finner vi også Ørjar Øyens Hus.
I boken Journalistikkens norske klassikere… ved noen av dem portretteres kjente og ukjente navn i norsk journalistikk-historie. Mulige klassikere settes under lupen.
Professor Kathinka Frøystad i Aftenposten Viten 18. juni
Kulturministeren vurderer å oppheve forbudet mot politisk fjernsynsreklame - stipendiat Magnus Hoem Iversen kommenterer.
Førsteamanuensis Elisabeth Ivarsflaten skriver i en BT-kronikk at det var primært i den rike, nordlige delen av EU at høyrepopulistene gikk frem under det nylig avholdte EU-valget.
Jonas Gahr Støre latterliggjøres ­ for å snakke pompøst og uklart. Professor i retorikk Jens Kjeldsen er uenig.
Professor Stein Kuhnle og medredaktører Pauli Kettunen og Yuan Ren presenterte 6. juni den nye kinesiskspråklige boken «Reshaping Welfare Institutions in China and the Nordic Countries» ved Nordic Centre, Fudan.
Stipendiat Svein-Erik Hansen Helle sier til Trønder-Avisa at autoritære regimer prøver å gi inntrykk av at beslutninger tas gjennom grundige demokratiske prosesser.
Vert du ofte irritert over ting du ser og høyrer i media? Slik irritasjon kan nokon gonger vera vag og retningslaus, andre gonger er den uttrykk for aktiv mistillit. Du bør kanalisera irritasjonen din i ei konstruktiv retning, og dette essayet syner fram ein muligheit.
12 studenter fullførte en mastergrad i geografi våren 2014. Som en del av muntlig eksamen presenterte studentene sine oppgaver.
The paper emphasises the importance of an historical, intergenerational approach in sociological research. Lives need to be understood in the contexts of particular times and places.
– Det fine med et kvotesystem for CO2-utslipp er at mengden utslipp låses fast på et ønsket nivå. Det dumme er at dyre ekstratiltak som for eksempel elektrifisering ikke har noen annen effekt enn å erstatte billigere tiltak med dyrere, skriver professor Kjell Erik Lommerud i en kronikk i Dagens Næringsliv.