Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Vi stilte spørsmålet til fem på Institutt for geografi. Her jobber folk med geografifaget hver dag. Vi håper svarene gjør det lettere å forstå hva det er å studere geografi på UiB.
Tema for Tidsskrift for samfunnsviterne, nr. 1 - 2015: Den globale klimakrisen. Intervju med professor Edvard Hviding.
Stipendiat Kaja Reegård har med en artikkel i siste utgave av Journal of Education and Work.
Stipendiat Ben Robson skal jobbe på Universitet i Salzburg, Østerrike frem til midten av mai for å få opplæring i fjernmålingsmetodikk.
Med bakgrunn i feltkursoppgavene i GEO151 Feltkurs i samfunnsgeografi i høst, ble studentene invitert til å holde foredrag på et internseminar i Kvam herad den 19.3. 2015.
Sosialantropolog Lars Gjelstad har sett på hvilke nye barrierer og muligheter som skapes i møte mellom ny produksjonsteknologi, økt teoretisering og nye ungdomskulturelle identiteter.
Etter pensjonsreforma er det 13 prosent fleire seniorar i privat sektor, men det er dei ressurssterke som er dei store vinnarane i pensjonssystemet.
Kommersielle medier klager over konkurranse fra NRK på nett. En innholdsanalyse viser: nrk.no er verken en knallhard aktualitetsportal eller en sensasjonell populæravis.
Ivar Bleiklie, Jürgen Enders og Benedetto Lepori har fått publisert artikkelen "Organizations as Penetrated Hierarchies: Environmental Pressures and Control in Professional Organizations" i Organization Studies.
Arbeidslinjen virker, men barnas skolegang må følges opp bedre.
Stian Engrønning håper alle skoler i hele landet vil ta i bruk spillet han utvikler gjennom masteroppgaven. Med det ønsker studenten å bidra til å redde flere liv.
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide møter tre eksperter fra SAMPOL i åpent møte om norsk sikkerhetspolitikk
Store grupper i arbeidsfør alder, først og fremst relativt unge kvinner og svært unge menn, har en økende tilbøyelighet til å bli forsørget av trygd.
Ivar Bleiklie har utgitt en ny artikkel i Organization Studies sammen med Jürgen Enders og Benedetto Lepori.
Bente Nicolaysen bidrar med et kapittel i den nye boken "Solidarity - Theory and Practice".
Torstein Nesheim og Madeleine Elise Mjelde har fått publisert artikkelen "Ledelse i ulike kontekster" i Magma, Econas tidsskrift for økonomi og ledelse.
- Å delta i SV-revyen er den morsomste måten å bli integrert i det sosiale livet på SV. Man blir godt kjent med så mange mennesker man ellers ikke hadde truffet, fra ulike institutter og årskull. Det blir lettere å delta på alt som skjer på SV, sier Amalie Raa, revysjef for årets SV-revy, som hadde forestillinger 6.-13. mars.